Kummituksen vuoden 2012 kirjallinen saldo

Vuosi 2012 on lopussa ja samoin myös ensimmäinen vuosi blogia. En olisi vuoden alussa uskonut, että jaksan kirjoittaa lukemistani kirjoista paria kuukautta pidempään, koska olen tunnetusti sellaista sorttia, että innostukseni johonkin asiaan voi lakata hyvinkin nopeasti. Mutta blogin pitäminen osoittautuikin niin koukuttavaksi hommaksi, että ei ole tullut mieleenkään lopettaa.

Tein vuoden alussa itselleni uudenvuoden lupauksen, että yrittäisin lukea ainakin 100 kirjaa vuoden 2012 aikana ja oikeastaan sen takia ryhdyinkin blogia kirjoittelemaan. Noh, tuosta tavoitteesta jäätiin aika kauas 58 luetulla kirjalla. Ainakin omasta mielestäni melkein 60 luettua kirjaa vuoden aikana on hieno saavutus, koska vielä jokunen aika sitten en lukenut oikeastaan mitään, kaikkein vähiten romaaneita.

Ensi vuonna olisi tarkoitus jatkaa lukuprojektia ja yrittää lyödä ainakin tämän vuoden kirjasaldo. 100 kirjan maaginen raja asetetaan ensi vuodellekin, mutta en ota mitään suuria paineita siitä toteutuuko tavoitteeni vai ei. Kaikkein eniten haluan vain lukea hyviä kirjoja, tutustua uusiin kirjailijoihin ja yllättyä positiivisesti kirjojen parissa.

Yritin kovasti mietiskellä mikä olisi paras tänä vuonna lukemani kirja, mutta olen lukenut niin monia hyviä, että kaikkein parasta oli vaikea valita. Suuren vaikutuksen tekivät ainakin Norwegian Wood, Nälkäpeli, Elokuvankertoja, Precious ja Kani nimeltä jumala, mutta myös monet muut lukemani kirjat olivat hienoja lukukokemuksia. Pienoisia pettymyksiä sen sijaan olivat esimerkiksi Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille ja Huono karma.

Blogini luetuimpien tekstien top 5 näyttää tältä:


Lopuksi suuret kiitokset kaikille lukijoilleni. En olisi vuoden alussa uskonut saavani edes yhtä lukijaa vaatimattomalle blogilleni, mutta nyt teitä onkin jo noin monta! Toivottavasti jaksatte pysyä mukana vielä ensi vuonnakin.

Tammikuussa vietetäänkin sitten virallisesti Kirjaston Kummituksen 1-vuotissynttäreitä, jolloin tiedossa ehkä jotain kivaa arvontaa :)

Hyvää uutta vuotta lukijoilleni, muille kirjabloggareille ja satunnaisille vierailijoille!
2 kommenttia on "Kummituksen vuoden 2012 kirjallinen saldo"
  1. Upea suoritus nuo melkein 60 kirjaa!

    Hyvät uudet vuodet ja onnittelut melkein-yksivuotiaalle blogille.

    VastaaPoista
  2. Hyvää uutta vuotta sinullekin! Ja parilla vajaa 60 kirjaa on loistava määrä vuodessa. Terveisin: 64 kirjaa luettuna viime vuonna.

    VastaaPoista