Vanhan vuoden ajatukset ja uuden vuoden suunnitelmat

Vuoden viimeiset päivät menivät sellaisessa hujauksessa, että en edes ehtinyt kirjoitella vuoden aikana lukemistani kirjoista ennen kuin nyt kun ollaan jo uuden vuoden puolella. Lisäksi kolme aivan loppuvuodesta luettua kirjaa jäi bloggaamatta, mutta ne toivottavasti saan esiteltyä blogissakin tämän vuoden ensimmäisinä kirjoina.

Vuonna 2014 luin aavistuksen vähemmän kuin kahtena edellisenä blogivuonna. 50 luettua kirjaa on kuitenkin varsin hyvin, koska vuoden aikana minulla oli useampiakin pätkiä, jolloin en lukenut melkein ollenkaan ja aiempaa isommat opiskelukiireetkin pakottivat ajoittain jättämään lukemisen vähemmälle.

Alkuvuodesta kärsin enemmänkin blogijumista kuin lukujumista, sillä alkuvuonna luin 13 sellaista kirjaa, jotka eivät syystä tai toisesta koskaan päässeet blogissa esille. Noihin kirjoihin kuuluivat mm. mestarilliset George R.R. Martinin Valtaistuinpeli ja Kuninkaiden koitos, mitäänsanomaton Maria Semplen Missä olet Bernadette? ja pettymykseksi osoittautunut Suzanne Collinsin Vihan liekit. Loput luetut, mutta bloggaamattomat löytyvät listattuna Luetut 2014 - sivulta tai Goodreadsin puolelta.

Olen huono valitsemaan kaikista viime vuonna lukemistani muutamaa parasta. Onneksi ei tullut luettua kuin muutama sellainen kirja, joista en pitänyt juuri ollenkaan. Sain siis nauttia enemmän hyvistä lukukokemuksista kuin huonoista. Tässä jokunen täysin sattumanvaraisesti valittu kokemus niistä parhaimmista luetuista:


2015 - blogisynttärit ja ehkä haasteitakin

Uusi vuosi pyörähtää käyntiin Kirjaston kummituksen 3-vuotissynttäreillä, sillä 7.1 juhlitaan jälleen yhtä blogivuotta. Sen kunniaksi uskallan varovasti lupailla jonkinlaista arvontaa edes jossain vaiheessa vuotta ;)

Kevään ja osin kesänkin uutuuskirjoja olen jo aikoja sitten uutuusluetteloista katsellut. Tulossa on jälleen erittäin paljon kiinnostavia kirjoja. Niistä mahdollisesti lisää hieman myöhemmin oman postauksen merkeissä.

Ajattelin ehkäpä uskaltaa ottaa tälle vuodella jonkun isomman haasteen vastaan. Oksan hyllyltä - blogista löysin pari alunperin Goodreadsistä löytynyttä lukuhaastetta, jotka molemmat vaikuttavat erittäin mielenkiintoisilta. Ainakin 50 kategorian listahaasteeseen näyttäisi löytyvän sopivia, vielä lukemista odottavia kirjoja hyllystä ja lainattuna, joten ehkä vihdoinkin uskallan ottaa kunnon kirjahaasteen vastaan ja yrittää saada sen suoritettuakin. 

Toivottavasti tästä vuodesta tulee vielä kirjarikkaampi ja parempi kuin edellisestä. Ainakin näin ensimmäisten päivien suunnitelmien ja lukemista odottavien kirjojen näyttää hyvältä.

Hyvää uutta vuotta ja mukavia lukukokemuksia vuodelle 2015 kaikille lukijoille ja blogituttaville!
5 kommenttia on "Vanhan vuoden ajatukset ja uuden vuoden suunnitelmat"
 1. Mielenkiintoinen tuo 50 kategorian haaste! En kuitenkaan taida uskaltautua sen kyytiin, mutta tuotahan voi hyödyntää sitten vaikka ensi vuonna, jos innostuu :)

  Kirjaisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea jo näin etukäteen blogisynttäreistä! Blogisi oli niitä ensimmäisiä, mitä löysin kun aloin tajuta millainen kirjablogiyhteisö netissä onkaan. Kiitos hyvistä kirjavinkeistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että blogistani on löytynyt mieluisia kirjavinkkejä! :)

   Poista
 3. Teemestarin kirja on upea!

  Ihanaa vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ei voi kuin ihmetellä, miten Itäranta onnistui kirjoittamaan niin vahvan esikoisen. :)

   Ihanaa vuotta sinullekin!

   Poista