Mitähän syksyllä lukisi...

Kustantamot ovat taas pyöräyttäneet ulos syksyn uutuusluetteloita, joita tuttuun tapaan olen mielenkiinnoilla selaillut. Nyt kun syksyn uutuudet on useampaan kertaan tutkittu läpi, päällimmäisenä on lievästi pettynyt fiilis. Tällä kertaa ei löytynytkään pitkää listaa odotettavia kirjoja, vaan alle kymmenen oikein kovasti kiinnostavaa. Ehkä olen vain liian nirso kirjojen suhteen.

Erityisesti suomennetun nuortenkirjallisuuden syksyn anti näytti melko laihalta. Sadannet osat Yön taloa tai Valehtelevia viettelijöitä eivät jaksa kiinnostaa, eikä muutenkaan oikein omaan makuuni sopivaa luettavaa luetteloista löytynyt nimenomaan käännettyjen nuortenkirjojen puolelta. Miten minusta tuntuu, että keväästä ja syksystä toiseen suomennetaan vain samojen kirjailijoiden teoksia tai sarjoja...

Erittäin kiinnostavia kotimaisia nuortenkirjoja oli tulossa useampikin. Se on tietysti aivan loistojuttu.

Syksyllä odottelen erityisesti alla olevia, vaikka luetteloista löytyikin enemmänkin sellaisia vähän kiinnostavia, jotka saatan lukea jos ne kirjastossa kohdalleni sopivasti sattuvat.

Elokuu:
Elena Mady: Vaihdokas (WSOY)
Sarah Lotz: Neljäs päivä (Karisto)

Syyskuu:
Alice Hoffman: Ihmeellisten asioiden museo (Gummerus)
Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga 2 (Like)
Elina Rouhiainen: Vainuttu (Tammi)
Haruki Murakami: Maailmanloppu ja ihmemaa (Tammi)
Paula Hawkins: Nainen junassa (Otava)
Satu Mattila-Laine: Parantola (Karisto)

Lokakuu:
Juha-Pekka Koskinen: Kirottu kartano (Karisto)

Hieman yllättäen Sarah Lotzin Neljäs päivä alkoi kiinnostaa todella kovasti, vaikka Kolme olikin melko kehno lukukokemus ja sen luettuani mietin, että en kyllä jatkoa lue. Mutta sitten kirjan esittely onnistuikin herättämään kiinnostukseni ja tuota nyt sitten mielenkiinnolla odotellaan. Jospa se olisi parempi kuin Kolme. 

Ulkomaisista kirjoista odotan syyskuussa ilmestyvää Ransom Riggsin Library of Soulsia, joka jatkaa Peregrinen eriskummallisten lasten tarinaa ja on ilmeisesti sarjan päätösosa. 

Niin ja pitäisihän lokakuussa ilmestyä Rick Riordanin uuden sarjan aloitus, mikä kiinnostaa tietysti, ihan vain koska Riordan.
5 kommenttia on "Mitähän syksyllä lukisi..."
 1. Maailmanloppu ja ihmemaa on minunkin odotetuimpien listalla, vaan muuten olen aika vähän katsellut katalogeja tulevien kirjojen osalta.Voisi melkein itsekin tehdä saman tyyppisen listauksen, jos sille päälle sattuu :)

  VastaaPoista
 2. Mulla itse tulee nykyään kaikki luettua englanniksi, lähinnä just sen takia että tuntuu että noita nuortenkirjoja suomennetaan vaan jos kyseessä on just joku sarja josta on mennyt kiinnostus jo toisen kirjan jälkeen. Mahtavaa nähdä tosin että Sagaa suomennetaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuon takia itsekin luen paljon englanniksi, koska suomeksi jos odottaisi, saisi melko varmasti odottaa aika pitkään :/

   Olisi vain saanut tuo Sagan kakkososa tulla suomeksi vähän nopeampaan ykkösen perään :)

   Poista
 3. Oi, uutta Riggsiä :) Tilasin Hollow Cityn alkukielisenä kun suomennosta ei kerran kuulu. Toivottavasti vetää vertoja aloitusosalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota odotetaan kyllä niin innolla, että saisi jo syyskuu tulla.

   Huomasin suomalaisen kustantajan (Schildts) Facebook sivuilta, että eivät ainakaan he ole suomentamassa Hollow Cityä. Toivotaan, että ei kuitenkaan ihan kokonaan jäisi suomentamatta :/

   Poista