Blake Crouch: Wayward Pines - Ei pakotietä

Blake Crouchin Wayward Pines - trilogian avausosan huomasin tuttuun tapaan kustantamon kevään uutuuksista. Sitä ennen olin kuitenkin ehtinyt jo nähdä jonkin pienen mainospätkän trilogiaan perustuvasta tv-sarjasta FOX:ilta.

Salaisen palvelun agentti Ethan Burke päätyy Wayward Pinesin pikkukaupunkiin etsiessään kadonneita kollegoitaan. Kaupungissa kaikki vaikuttaa täydelliseltä, mutta kun Ethan ei saa yhteyttä ulkomaailmaan ja paikallinen seriffikin suhtautuu häneen epäilevästi, käy selväksi, että Wayward Pinesissa on jokin pahasti vialla.

Olipahan jännittävä ja herkullinen lukukokemus. Crouch on kirjoittanut erinomaisen mukaansa tempaavan ja tiukasti otteessaan pitävän kirjan. Useamminkin sai ihmetellä, että mitä ihmettä Wayward Pinesissa oikein tapahtuu.

Wayward Pines - Ei pakotietä olisi ollut ehkä täydellinen viiden tähden kirja, jos lopussa ei sitten olisi iskenyt lievä pettymys. Loppu, vaikka olikin odottamaton ja todellinen yllätyskäänne, tuntui jotenkin pettymykseltä. Ehkä olisin halunnut, että Wayward Pinesista ei olisi paljastunut aivan niin paljon, vaan vielä enemmän olisi jäänyt mysteeriksi. Mietityttää mitä kahdessa seuraavassa kirjassa tapahtuu, onko kaupungilla vielä paljastettavanaan lisää salaisuuksia.

Tätä kirjaa voi ehdottomasti suositella kaikille, jotka haluavat lukea kunnon mysteeriä, maustettuna roppakaupalla Twin Peaks - vaikutteilla.

En yleensä leffa- tai tv-sarjakansista erityisemmin välitä, mutta nämä kannet toimivat erittäin hyvin ja niistä välittyy juuri sellainen sopivan outo tunnelma, mikä tuntui kirjaa lukiessa oikeastaan koko ajan.

Malttamattomana ihmisenä en ole ollenkaan varma jaksanko odottaa elokuulle, että trilogian toinen osa Salaisuus ilmestyy. Saatan kakkoskirjan lukea ennen tuota englanniksikin jos en millään jaksa odottaa. Kesällä näyttäisi olevan sen verran kiirusta, että todennäköisempää taitaa olla suomennoksen kiltti odottaminen.

Koska ehdin tämän juuri sopivasti lukea loppuun ennen helatorstaita 14.5, jolloin tv-sarja starttasi FOX:illa, katsoin ensimmäisen jakson oikein innokkaasti. Ja tykkäsin kyllä kovasti. Ekaan jaksoon oli laitettu aika iso osa tästä kirjasta, joten hieman mietityttää mitä 10-osaisen sarjan seuraavissa osissa tapahtuu, sillä sarjan ykköskausi perustuu juuri tähän ensimmäiseen kirjaan. Seuraavaa jaksoa odotellessa, sittenhän nähdään mitä tapahtuu.

-----
Alkuteos: Pines
Tammi 2015, 330 s.
Suom. Ilkka Rekiaro
kirjastosta
2 kommenttia on "Blake Crouch: Wayward Pines - Ei pakotietä"
  1. Totta, lopussa tosiaan iski pieni pettymys kun kuvio alkoi selvitä, salaperäisyyttä olisi voinut pitkittää vielä hetken. Mutta ehkä tarina olisi mennyt sitten pitkäveteiseksi. Tykkäsin kirjasta, vaikka odotin vielä hieman enemmän. Viittaukset Twin Peaksiin ovat aina vaarallisia, odotukset saattavat nousta kohtuuttoman korkealle. Odotan innolla jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Sain tuon kirjan vasta nyt ja huomasin jatkonkin olevan jo tulossa. Olen ohittanut tämän kokonaan, mutta odotan innolla lukemista.

    VastaaPoista