Keväällä luen ainakin näitä

Viime aikoina lukeminen (ja samalla bloggaaminen) on vähän jumittanut. Jotenkin sellainen kunnon lukufiilis ja -into on ollut vähän kadoksissa, mutta pikku hiljaa alkaa jo näyttää paremmalta eli kiinnostaa ja jaksaa taas jo vähän lukea.

Vaikka en ole nyt lueskellutkaan paljoa, ehdin jo jokin aika sitten selailla innolla kevään uutuusluetteloita ja tänään katsoin viimeisetkin. Kirjakeväästä näyttäisi tulevan jälleen sellainen, että luettavaa riittää ihan kivasti. Kokosin tähän joitain kiinnostavimpia, joiden lisäksi tuttuun tapaan tulee varmasti luettua muitakin uutuuksia, jotka kirjastossa tai muuten vastaan tulevat.


Tammikuu:
Blake Crouch: Wayward Pines - Viimeinen kaupunki (Tammi)
Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga 3 (Like)
Gillian Anderson & Jeff Rovin: Jään salaisuudet (Like)
Mintie Das: Storm Sisters 1: Kuohuva maailma (Tammi)
Rosamund Lupton: Hiljaisuuteen hävinneet (Gummerus)

Wayward Pines trilogian toinen osa on vielä lukematta, vaikka pidinkin todella paljon ensimmäisestä. Ehkä pitäisi nyt joululomalla korjata tuo, että kolmannen osan kimppuun pääsisi tuoreeltaan tammikuussa. 

Tammikuussa pääsee lukemaan myös lisää ihanaa Sagaa!

Vaikka en erityisemmin ihastunutkaan Gillian Andersonin ja Jeff Rovinin yhteistuotokseen Liekkien näkijöihin ja mietin, että en enää jatko-osaan aio tutustua, on jatko alkanut jotenkin houkutella. Se varmaan pitää ihan vain uteliaisuudesta lukea, ehkä sarja paranee toisen osan myötä.

Mintie Dasin Storm Sisters 1: Kuohuva maailma kuulosti varsin kiinnostavalta. Samoin Rosamund Luptonin Hiljaisuuteen hävinneet. Luptonilta olen lukenut vain Sisaren, joka ei kyllä aivan napakymppi ollut, mutta kirjailija jäi kiinnostamaan.




Helmikuu:
Chris Riddell: Ada Gootti ja kuoloa kamalammat kestit (Gummerus)
Mats Strandberg & Sara B. Elfgren: Avain (Basam Books)
Molly Moonstone: Burleski (Like)
Robert Kirkman & Jay Bonansinga: The Walking Dead III - Kuvernöörin tuho (1.osa) (Like)
Sarah Winman: Merenneidon vuosi (Tammi)

Mahtavaa, että helmikuussa pääsee taas ihastuttavan Ada Gootin seuraan. Ensimmäinen kirja oli visuaalisesti niin huikea ja tarinaltaan upean omalaatuinen, että toista osaa ei mitenkään voi jättää lukematta. 

Olen odottanut kolme pitkää vuotta, että Engelfors - trilogian päätösosa ilmestyisi suomeksi. Odotus vihdoinkin päättyy helmikuussa kun Avain julkaistaan. Hieman harmittaa kun päätösosan suomennos venyi näin pitkälle, koska kakkoskirjan tapahtumat eivät enää todellakaan ole tuoreessa muistissa. Taitaa siis olla muistinvirkistyksen ja Tulen uudelleenlukemisen paikka.

Kaksi edellistä TWD - kirjaa luettuna, joten tottakai trilogian päätöskin on luettava. Harmi, että kirja on kaksiosainen, koska tuon jälkeen joutuu vielä odottamaan toista puolikasta. 

Sarah Winmanin esikoisteoksesta Kani nimeltä jumala tykkäsin oikein paljon, joten mielenkiinnolla odotan kirjailijalta lisää.



Maaliskuu:
Eero Ojanen: Suuri suomalainen kummituskirja (Minerva)
K.K Alongi: Kevätuhrit (Otava)
Mila Teräs: Noitapeili (Otava)
Siri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin (Otava)
Paula Silvonen: Nukkemestari (Myllylahti)

Kotimaisia kauhutarinoita? Eihän tuollaista kirjaa voi vastustaa.

Kevätuhrit, Noitapeili ja Kesän jälkeen kaikki on toisin ovat kaikki erittäin kiinnostavaa kotimaista nuortenkirjallisuutta. Etenkin Siri Kolun kirja kiinnostaa niin paljon, että se pitää varmaan nostaa lukulistalla aika lähelle kärkeä.

Paula Silvosen Nukkemestaria kuvaillaan katalogissa synkäksi aikuisten saduksi taianomaisessa nukketeatterin maailmassa. Aika hyvältä vaikuttaa.




Huhtikuu:
Kazuo Ishiguro: Haudattu jättiläinen (Tammi)
Nina George: Pieni kirjapuoti Pariisissa (Bazar)
Rick Riordan: Kesän miekka (Otava)
Elina Pitkäkangas: Kuura (Myllylahti)

Kazuo Ishigurolta olen lukenut vain Ole luonani aina joskus ennen blogin perustamista ja kirjailijan muu tuotanto on siitä lähtien kiinnostanut. Haudatun jättiläisen myötä taitaa ei olla aika lukea Ishigurolta muutakin.

Nina Georgen Pieni kirjapuoti Pariisissa vaikuttaa sellaiselta kepeältä ja mukavalta kirjalta, että sitä ei kannata jättää väliin.

Aivan loistavaa, että Rick Riordanin uuden sarjan aloitus Kesän miekka saadaan suomeksi jo huhtikuussa. Olen harkinnut tämän lukemista englanniksi, mutta ehkä jaksan kiltisti odotella suomennosta.  

Elina Pitkäkankaan klassisista ihmissusimyyteistä ammentava urbaani fantasia Kuura vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Ja katsokaa miten kiva kansikin. :)

Toukokuu & kesäkuu:
John Green: Teoria Katherinesta (WSOY) (toukokuu)
Patrick Ness: Hirviön kutsu (Tammi) (kesäkuu)

Uutuuksista mieleen jäi myös pari kirjaa aivan kesän kynnykseltä. John Greenin Teoria Katherinesta kiinnostaa koska John Green. En ole herran suurimpia faneja ja edellinen lukemani Green ei vieläkään hullaannuttanut. Mutta kun on edellisetkin Green suomennokset lukenut, eiköhän tämäkin tule luettua.

Patrick Nessin kirjasta olen kuullut paljon hyvää ja sen olen englanniksi itselleni useammankin kerran ajatellut hankkivani. Mukavaa, että kirja suomennetaan.
5 kommenttia on "Keväällä luen ainakin näitä"
  1. Luin juuri Mats Strandbergin & Sara B. Elfgrenin Tulen, en ole ehtinyt tuoda vielä blogiini. Odotan Avainta. Keltainen kirjasto vaikuttaa upealle. Todella mielenkiintoinen kevät.

    VastaaPoista
  2. Paljon kaikkea mielenkiintoista luvassa!

    VastaaPoista
  3. Hyvää luettavaa näyttäisi olevan tulossa. Itse tykkään John Greenin kirjoista. merenneidon vuosi on lukulistalla, samoin Luptonin kirja.

    VastaaPoista
  4. Täällä onkin monta tuttua omalta kevään uutuuksien listaltani. Odotan kovasti erityisesti tuota Mintie Dasin kirjaa. Samoin mm. K.K. Alongin, Mila Teräksen ja Elina Pitkäkankaan teokset tuli bongattua. Ihan mielenkiintoinen kevät siis tulossa. :) Tosi paljon kotimaisia uutuuksia, jotka on ehdottomasti luettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ihan yllätyin miten paljon omalle listalle päätyi kotimaisia, varsinkin nuortenkirjoja. :)

      Poista