Kirjavuosi 2015 & 50 kategorian haasteen koonti

Vuosi on lopuillaan, huomenna onkin jo uusi vuosi. Vuonna 2015 luin 54 kirjaa, joista 3 on sarjakuvia.  Tavoitteeni oli lukea 50 kirjaa vuodessa, joten tämä vuosi meni varsin mainiosti. Luin selvästi aktiivisemmin alkuvuodesta ja kesällä osin työharjoittelun takia oli vähän nihkeämpää, kuten myös nyt tässä loppuvuodesta. Jos lukupuhtia ja aikaa olisi riittänyt ihan vuoden viime metreille asti, olisin ehkä saattanut päästä 60:een luettuun. Mutta olen kyllä tyytyväinen nykyiseenkin saldoon. 

Suurimmasta osasta olen blogannut, mutta sarjakuvat ja muutama romaani ovat jääneet esittelemättä blogissa. Sarjakuvista olen harkinnut jatkossa kirjoittavani blogin puolelle, mutta tänä vuonna ainoa sarjakuva, jonka olen blogissa esitellyt on Jonathan Lunan ja Sara Vaughnin Alex + Ada, volume 1. Ehkäpä ensi vuonna Kirjaston kummituksessa nähdään myös sarjakuvia, koska niitä tulee kuitenkin luettua jonkin verran aina silloin tällöin. 

Ainakin nämä ovat jääneet mieleen tämän vuoden kirjasaldosta:


Tältä vuodelta jäi hyvien lukukokemusten lisäksi mieleen elämäni ensimmäiset kirjamessut lokakuussa. Hieno kokemus, vaikka ehkä hieman tynkä kun päädyin lopulta viettämään messuilla vain yhden päivän. Ensi vuonna ehkä uudestaan! :)

Pitkän harkinnan jälkeen blogini hyppäsi syksyllä myös Instagramiin, josta blogi löytyy tunnuksella kirjastonkummitus. Instagramini on tällä hetkellä muokkautunut jonkinlaiseksi sekoitukseksi blogijuttuja (ts. kirjoja) ja muita itselleni tärkeitä asioita/hetkiä. Jatkossa en edelleenkään tule postaamaan selfieitä, mutta toivottavasti kaikkea muuta kivaa. 

Uuden kirjavuoden aloitan luultavasti varsin tasokkaasti, sillä Siri Pettersenin kiehtova Odininlapsi on kesken ja siitä luultavasti tulee ensimmäinen vuonna 2016 luettu kirja. Toivottavasti ensi vuoden lukusaldo on aivan yhtä laadukas kuin oli tänäkin vuonna ja suuremmat hudit kirjojen suhteen jäävät tekemättä.

Miten kävi 50 kategorian haasteen? 

No ei ainakaan niin, että se olisi tullut tehtyä. Jo heti tammikuussa aivan loistavan aloituksen saanut haaste meni osaltani mönkään jo oikeastaan alkuvuodesta, koska lukemani kirjat eivät enää sujuvasti solahtaneet haasteen kategorioihin ja koska suhtauduin koko juttuun sopivan rennosti, päätin lukea sitä mitä haluan, en vain sellaista, millä saisi kuitattua jonkin kohdan haasteessa.

Lopputuloksena on 22/50 kategoriaa kuitattuna. Hieman harmittaa, että jäin muutamaa kirjaa vaille puoleen väliin, mutta en kuitenkaan ole lopputulokseen aivan täysin tyytymätön.

Vaikka tämä jäi vähän puolitiehen, mietiskelin ottaisinko jonkun samantyyppisen tai ehkä hieman pienemmän haasteen myös ensi vuodella. HelMetillä ainakin näyttäisi olevan samanlainen myös ensi vuodeksi. Ja Goodreadsiltakin varmasti löytyy kaikkea kivaa.

Kaikki haasteeseen lukemani kirjat löytyvät haastesivulta.

Hyvää ja kirjarikasta vuotta 2016 kaikille lukijoilleni!
3 kommenttia on "Kirjavuosi 2015 & 50 kategorian haasteen koonti"
 1. 22 luettua on tosi hyvin tuolla 50-listalla. Se oli ihan hauska haaste, mutta samalla koin sen vähän uuvuttavaksikin. Listan tutkiminen ja puuttuvien kirjojen miettiminen alkoi jo kyllästyttää loppuvuodesta. :) Parhaiden listaltasi aion lukea alkuvuodesta Yksin Marsissa -kirjan, josta olen lukenut paljon kehuja muualtakin.

  VastaaPoista
 2. Suosikeistasi Yksin marssissa kiinnostaa. Pitäisi itsekkin etsiä vielä yksi haaste ensivuodelle. Nyt osallistuin historia haasteeseen, mutta tuskin sitä koko vuoden jaksaa vanhoja kirjoja lukea :) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Hyvä kirjasaldo, samoissa lukemissa pyörin itsekin vuodesta toiseen. Suosikeistasi luin myös Weirin Yksin Marsissa ja se olikin erittäin viihdyttävä! Elokuvankin katsoin vähän aikaa sitten, ihan hyvä sekin, vaikkei tietysti yhtä hyvä kuin kirja :)

  Lukuisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista