Iik, viikko kirjamessuihin!

Lokakuun loppu häämöttää jo ja enää viikko Helsingin kirjamessuihin, jotka ovat yksi ainakin oman vuoteni kohokohdista. Olin viime vuonna ensimmäistä kertaa kirjamessuilla ja kokemus oli hieman hämmentävä kun porukkaa oli ahdistavankin paljon. Tänä vuonna ihmis- ja kirjapaljous eivät tule enää yllätyksenä, joten uskoisin voivani nautiskella ihanasta kirjatapahtumasta aivan eri tavalla.

Olen kirjamessuilla tänä vuonna heti avauspäivänä eli torstaina 27.10. Tavoitteena olisi kierrellä messuilla useamman tunnin. Valitettavasti ei kuitenkaan ihan koko päivää.

Viime vuoden tapaan vietän messupäiväni luultavasti siellä täällä kiinnostavia keskusteluja kuunnellen, etsiskellen luettavaa ja yleisesti messutunnelmasta nautiskellen. Mitään minuutin tarkkaa aikataulua en aio laatia, vaan ottaa rennosti. Jospa tänä vuonna malttaisin piipahtaa myös Viini ja Ruoka -messujen puolella.  

Olisi oikein ihanaa pystyä olemaan kirjamessuilla vaikka kaikki neljä päivää, mutta majoitus tulisi sen verran tyyriiksi, että messuvierailuni jää tänäkin vuonna yhden päivän mittaiseksi. Mutta ei se oikeastaan haittaa, koska olen iloinen päästessäni Itä-Suomen perukoilta nautiskelemaan Helsingin messuhuumasta edes vähäksi aikaa.

Vielä pitäisi viikko jaksaa odottaa ja sitten kirjamessuille, mars! :)
6 kommenttia on "Iik, viikko kirjamessuihin! "
 1. Täällä on toinen, joka odottaa jo malttamattomana messuja, ne todella ovat vuoden kohokohta :D ! Minäkin asuin ennen niin kaukana, ettei ollut mahdollista kierrellä messuilla kuin päivä, mutta nyt Helsinkiin muutettuani tulee varmaan hyödynnettyä läheistä sijaintia neljän päivän edestä. Toivottavasti odotus menee nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka muuten tykkäänkin asua täällä kaukana, vähän harmittaa kyllä kun kaikki kiinnostavimmat kirjatapahtumat ovat juuri siellä pääkaupunkiseudulla. Mutta harmistusta paikkaa edes se kun jos pääsee kirjamessuille :)

   Poista
 2. Hauskoja messuja! Me ollaan nyt ekaa kertaa kirjamessuilla ja ollaan myös vaan yksi päivä. Juuri samasta syystä, eli ei ole varaa useampaan hotelliyöhön ja toisaalta taas ei viitsisi kissojakaan kauemmaksi jättää yksin (vaikka niitä joku käykin ruokkimassa).
  Tiia

  VastaaPoista
 3. Minäkin odotan messuja innolla. Perjantaina ja lauantaina olen ainakin messuilla, ehkä myös to ja su - silloin tosin myös lasten kanssa. Oikein mukavia messuja sinulle!

  VastaaPoista