Helsingin Kirjamessut 2015

Pääsin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsingin Kirjamessuille. Tällä kertaa kävin messuilla vain perjantaina. Torstaiksikin olin suunnitellut parin tunnin piipahdusta messutunnelmissa, mutta lopulta päädyin torstaina muuten kiertelemään Helsinkiä ja messuilu jäi perjantaille.

Perjantaina vietin messuilla noin viitisen tuntia ennen kuin piti lähteä kotia kohti. Kuuntelin sieltä täältä keskusteluja, mutta en varta vasten mennyt seuraamaan yhtäkään, vaikka ohjelmassa olisi perjantainakin ollut useampikin kiinnostava keskustelu.  

Aluksi oli vähän järkytys miten paljon kirjoja (ja porukkaa!) messuilla oikeasti oli. Jotenkin olin mielessäni kuvitellut tapahtuman paljon pienemmäksi. Järkytyksen jälkeen iski pieni epätoivo, että miten nämä kaikki ehtisi katsoa läpi ja löytää jotain mielenkiintoista. Mutta kyllä se epätoivo sitten pikkuhiljaa siitä alkoi laantua ja pystyin ihan kunnolla nauttimaan lukijan ja kirjabloggarin unelmatapahtumasta.

Messujen kirjasaalis jäi minulla varsin maltilliseksi. Harkitsevaisena kirjojen ostajana suurempi hullaantuminen halvoista kirjoista jäi kokematta. Olen kuitenkin tyytyväinen pieneen kirjapinooni, joka messuilta saaliiksi tuli.


Messusaaliini:
Nancy Holder: Crimson Peak - virallinen romaaniversio
Ernest Hemingway: Vanhus ja meri
Ransom Riggs: Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille
Hugh Howey: Siilo
The Walking Dead - Seitsemäs kirja

Crimson Peak oli melko lailla heräteostos, joka lähti mukaan kun muistelin lukeneeni elokuvasta arvostelun ja leffan kuulostaneen ihan kiinnostavalta. Ransom Riggsin ja Hugh Howeyn kirjat olen jo oikeastaan lukenut, mutta varsinkin Riggsiä olen etsiskellyt omaan hyllyyn jo pidempään, joten mukavaa että se vihdoinkin löytyi. Ja Siilo nyt oli pakko saada kun löytyi niin halvalla. Vähän harmittaa, että en tajunnut samalla ostaa myös Siirrosta, joka sekin olisi messuilta löytynyt.

The Walking Deadin seitsemäs kirja oli oikeastaan ainoa kirja, minkä olin jo ennen messuja päättänyt ostaa. Antikvariaattien puolelta löytynyt Ernest Hemingwayn Vanhus ja meri on oikeastaan tuliaisiksi siskolle ostettu, mutta eiköhän se päädy myös minun luettavakseni. Kuvasta puuttuu tuliaisiksi tuotu  Nemi - albumi.

Kirjamessut olivat mukava ja hieman hämmentäväkin kokemus. Ehkä olisin tarvinnut messuiluun vielä vähän enemmän aikaa, että messujen hienous tulisi todella esille. Vielä en ole päättänyt menenkö ensi vuonna uudestaan, mutta jos menen, niin ehkä jonain muuna päivänä kuin perjantaina. Nyt oli ehkä vähän liikaa koululaisia pörräilemässä tehtäviensä kanssa siellä täällä, aika usein edessä.

Kiitos Messukeskukselle bloggaajapassista!
1 kommentti on "Helsingin Kirjamessut 2015"
  1. Mielenkiintoinen messusaalis! Crimson Peak oli leffana ihan jees, kirjaa en ole lukenut. Elokuvasta parhaiten mieleen jäi Tom Hiddleston (koska silmänruoka) ja se, kuinka pelästyin tuhottoman monta kertaa... :D

    VastaaPoista