Liebster Award

Sain Elma Ilonalta mukavan Liebster Award - haasteen ja haastoi vastaamaan 11 kysymykseen. Tykkään todella paljon tällaisista haasteista ja tietysti olin nopeasti haasteen saatuani jo innolla vastailemassa kysymyksiin.

Tällä kertaa taidan kuitenkin jättää haastamisen väliin, sillä tämä taitaa olla kiertänyt jo niin monessa ihanassa blogissa. Eli tällä kertaa minulta vain vastauksia, mutta niitä kirjoittelenkin oikein mielelläni.

1. Mainitse kirja, jolla on kamala kansi ja/tai nimi, mutta jota silti rakastit.
Nancy A. Collinsin Musta yö - tummat lasit oli kirja, josta pidin oikein kovasti, mutta jonka kannet olivat aika kauheat. Kunpa tuosta otettaisiin uusintapainos paremmilla kansilla.
2. Luetko sarjakuvakirjoja? Miksi/ miksi et? Mikä sarjakuva on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen ever?
Jonkin verran tulee sarjakuvia luettua, mutta ei mitenkään erityisen paljon. Suurimman vaikutuksen on ehkä tehnyt Robert Kirkmanin The Walking Dead, joka on hieno ja monitasoinen tarina. Visuaalisesti tykkään ehkä eniten Juan Díaz Canalesin ja Juanjo Guarnidon Blacksad - sarjasta, joka on piirretty aivan loistavasti ja tarinankerrontakin sarjassa toimii.
3. Mikä biisi kuvaa sinua / fiilistäsi juuri nyt?
Juuri nyt ei tule mieleen mitään erityistä yksittäistä biisiä, joka kuvaisi minua tai fiilistäni tällä hetkellä. Mutta keskiviikko kun on, laitetaan jotain sen nimistä tähän. Sopii hyvin kohdan 7. vastaukseenkin.


4. Minkä kirjan haluaisit omistaa, mutta et vielä omista?
Aika montakin uutuuskirjaa, mutta niiden hinta on aika suolainen näin opiskelijan budjetille, jos kaikki haluaisi ostaa ja muutenkin suosin enemmän kirjastoa. Ainakin Paulo Coelhon uusin olisi mukava saada ihan itsellekin.
5. Mainitse klassikko tai muu kuuluisa kirja, joka mielestäsi on yliarvostettu / turhaan kohuttu.
Hmm, en tiedä onko mitenkään yliarvostettu, mutta Stephenie Meyerin Twilight - kirjojen suosiota en ymmärrä, sillä ainakin omasta mielestäni niiden kirjalliset ansiot eivät ole kovin kummoiset. Lisäksi Fifty Shades of Greyn kaltaisen kuran suosiota on vaikea ymmärtää. 
6. Lempikarkkisi? Kuinka usein sillä herkuttelet?
Olen suklaan ystävä ja se menee oikeastaan kaikissa muodoissaan. Paitsi valkosuklaasta en tykkää, koska eihän se oikeastaan ole edes oikeaa suklaata. Koska olen hirveä herkkusuu, tulee suklaata syötyä vähän liikaakin, mutta ei nyt sentään joka päivä. 
7. Ketä naispuolista muusikkoa ihailet? Miksi?
Siskoni tutustutti minut Tori Amoksen musiikkiin ja vaikka en olekaan yhtä innokas Torin kuuntelija kuin siskoni, ihailen naisen musiikkia. Erittäin monipuolinen artisti, joka tekee hienoa musiikkia. 
8. Lastenkirjaklassikko, joka sinulla on lukematta vielä?
Ovat varmaan enemmän nuortenkirjoja, mutta vastataan nyt, että en muista lukeneeni oikeastaan yhtään Neiti Etsivä - kirjaa, vaikka ne jonkinlaisia klassikoita kai ovatkin. Pitäisi ehkä sivistää itseään ja lukea vaikka koko sarja läpi. 
9. Mikä eläin olisit?
Kissa! Olen kissaihminen pohjiani myöten ja jos pitäisi valita joku eläin, miksi yhdessä yössä muuttuisin, olisi se ehdottomasti kissa. Sellainen laiskanpullea ja rennosti ottava karvatassu.  
10. Montako kirjaa sinulla on juuri nyt kesken?
Tällä hetkellä kumma kyllä vain yksi, mutta lukupinossa odottaisi useampikin kirja aloittamista eli varmaan kohta on taas liian monta kirjaa kesken.
11. Jos saisit kirjakaupan lahjakortin, minkä kirjan ostaisit?
Käyttäisin lahjakortin varmaan johonkin sattumalta löytyviin kirjoihin, koska sillä tavalla olen onnistunut löytämään useitakin kiinnostavia kirjoja kun en ole niistä mitään etukäteen tiennyt. Suomalaisen Kirjakaupan englanninkielisten kirjojen hyllyltä löytyisi varmaan joka reissulla jotain ostettavaa.
1 kommentti on "Liebster Award"
  1. Kiitos vastauksista! Minä ahmin ala-asteella kaikki Neiti Etsivät jotka käsiini sain, suurimman osan 9-10-vuotiaana eli aivan hyvin käyvät lastenkirjoista :)
    Tori Amosta arvostan korkealle itsekin, juuri eilen viimeksi häntä kuuntelin.

    VastaaPoista