J.K. Rowling: Siuntio Silosäkeen tarinat

Päätin osallistua viime kuussa käynnistyneeseen Okklumeus - lukuhaasteeseen, jossa luetaan Alan Rickmanin muistolle Potterverseen sijoittuvia kirjoja. Ennen kuin otan uusintalukuun varsinaiset Potterit (joita en ole lukenut varmaankaan vuosiin), ajattelin lukaista Siuntio Silosäkeen tarinat.

Siuntio Silosäkeen tarinat on viiden noidille ja velhoille tutun sadun kokoelma. Kokoelman sisältämät sadut ovat Velho ja pomppiva pata, Oivan onnen alkulähde, Tietäjän karvainen sydän, Tanili Kanilin käkättävä kanto ja Tarina kolmesta veljeksestä. Mukana on myös Tylypahkan rehtori Albus Dumbledoren kommentteja ja selityksiä satuihin.

Kun Siuntio Silosäkeen tarinat julkaistiin en ollut niin kovin innoissani tästä kirjasta. Jotenkin kirja tuntui silloin vain pelkältä rahastukselta. Nyt en ehkä ole enää niin jyrkästi sitä mieltä, että Siuntio Silosäkeen tarinat on turha kirja. Kyllähän tämä on melko suloinen kirja ja pakkoluettavaa jokaiselle Harry Potter - fanille. Pidän siitä, että nämä sadut eivät ole mitään siloteltuja, vaan sopivan sensuroimattomia ja kaunistelemattomia, kuin ne alkuperäiset Grimmin sadut.

Suosikkini on ehdottomasti Tarina kolmesta veljeksestä, joka on tarinoista kaikkein kaunein ja jotenkin runollisin. Muut tarinat ovat ihan kivoja, mutta eivät kuitenkaan niin hienoja kuin Tarina kolmesta veljeksestä. Kuoleman varjelusten leffaversiossa kyseinen tarina on kuvitettu aivan mahtavasti, joten ehkä senkin takia juuri tuo tarina on mielestäni paras. Animaatioversio tarinasta löytyy YouTubesta mm. täältä.

Seuraavaksi ajattelin lukea haasteeseen Harry Potterin koulukirjat Huispaus kautta aikojen ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat. Olen myös hypistellyt Viisasten kiveä, että josko nyt olisi sopiva aika ottaa se luettavaksi, mutta toistaiseksi kirja on saanut pysyä hyllyssä. Ehkä odotan, että saan hankittua Jim Kayn kuvittaman version.

Kirja on luettu osana Okklumeus - lukuhaastetta.

-------
Alkuteos: The Tales of Beedle the Bard
Tammi 2009, 93 s.
Suom. Jaana Kapari-Jatta
kirjastosta
3 kommenttia on "J.K. Rowling: Siuntio Silosäkeen tarinat"
  1. Minäkin aion osallistua tuohon lukuhaasteeseen :) Lainasi kirjastosta tuon Siuntio Silosäkeen tarinat ja Huispaus kautta aikojen. ^^ Voisikin tänään illalla tarttua jompaan kumpaan.

    VastaaPoista
  2. Tarina kolmesta veljestä oli myös minun lempparina, ehkä juuri sen takia, että sillä on myös kirjasarjan puolesta paljon merkitystä. Ja olihan leffaversion kuvitus aivan loistava :) Jim Kayn kuvittamaa Potteria havittelen myös, mutta taitaa mennä aikaa ennen kuin saan sen hankittua.

    VastaaPoista
  3. Blogissani on sinulle haaste :) http://ninankirjablogi.blogspot.fi/2016/02/viiden-kirjan-haaste.html

    VastaaPoista