Mintie Das: Storm Sisters - Kuohuva maailma

Mintie Dasin tyttöpiraateista kertova Storm Sisters - sarjan aloitusosa Kuohuva maailma on yksi niistä kevään uutuuksista, joita odotin erityisen innolla. Niin innolla, että pyöräilin inhottavassa räntäsateessa kirjastoon hakemaan kirjaa heti kun kirjasto ilmoitti varauksen saapuneen.

Charlie, Sadie, Raquel, Liu ja Ingela ovat viisi merirosvoiksi naamioitunutta tyttöä, jotka seilaavat maailman meriä 1780-luvulla. Tytöt tempautuvat hurjaan seikkailuun joutuessaan yllättäen pakenemaan Shanghaista varastetulla laivalla. Pelastaakseen kuninkaallisen laivan ryöstäjiltä tytöt joutuvat liittoutumaan Hylkiöiksi kutsuttujen poikien kanssa. Samalla he yrittävät selvittää mitä tapahtui heidän vanhemmilleen pahamaineisena Tuhon päivänä.

Ensimmäiset kappaleet luettuani ajattelin, että ohhoh, tässäpäs vauhdikas kirja, josta ei sähäkkää tyttöenergiaa puutu. Nuo samat ajatukset oikeastaan pätevät koko kirjaan, jossa on alusta loppuun kunnon seikkailun tuntua.

Pidän todella paljon kirjan ideasta ja tyttöpiraatit ajatuksena on suorastaan mahtava. Hienoa, että oikeasti vahvat ja itsenäiset tytöt ovat saaneet oman seikkailunsa, vaikka toki mukana on poikiakin. Heidän peräänsä ei kuitenkaan liikoja huokailla, paitsi ehkä tietysti vähän. Suosikkini pääosaviisikosta oli ehdottomasti pieni ja pippurinen Ingela.

Lukiessani laitoin vähän hassusti merkille, että tarinassa keskitytään välillä hieman liiankin paljon kaikkien ulkonäköjen kuvailuun. Jotenkin ei tuntunut oleelliselta tietää millaiset pohkeet tai miten lihaksikkaat käsivarret jollakin hahmolla on.

Jonnekin puolivälin tienoille lukeminen sujui niin mallikkaasti, että huomaamattani olin taas lukenut yhden luvun eteenpäin ja tarina vei kunnolla mukanaan. Sitten puolivälin jälkeen lukeminen alkoi tuntua takkuiselta ja eteneminen hidastui sen verran, että välillä tuntui kuin en pääsisi yhtään eteenpäin.

Tuntui, että välillä tapahtuu liikaa ja välillä taas ei oikein mitään mielenkiintoista. Jossain vaiheessa olin jopa varma, että en pääse ikinä kirjan loppuun, koska lukeminen ei vain yksinkertaisesti rullannut. Tarina tuntui hieman liian pitkäksi ja monimutkaiseksi venytetyltä. Ehkä seikkailua olisi voinut hieman tiivistää, niin alun ihana koukuttavuus olisi kantanut vielä paremmin koko kirjaan.

Minulle kirjojen kannet ovat tärkeä asia. Kukapa nyt ei tykkäisi hienoista kansista. Tämän kirjan kohdalla onneksi sai nautiskella upeista kansista. Nämä ovat kyllä napakymppi.

Kuohuva maailma oli mukiinmenevä sarjan aloitus, jonka lopussa on kiva koukku tuleviin osiin. Enköhän minä melko varmasti jatka sarjan parissa seuraavaankin osaan kun se ilmestyy suomennettuna. Ilmeisesti tästä Storm Sisters - sarjasta on tulossa viisiosainen, joten tyttöpiraattien hurjista seikkailuista pääsee nauttimaan vielä useammassakin kirjassa tämän jälkeen.

------
Alkuteos: The Sinking World
Tammi 2016, 441 s.
Suom. Marja Helanen
kirjastosta
5 kommenttia on "Mintie Das: Storm Sisters - Kuohuva maailma"
 1. Odotinkin jo milloin tästä tulee ekat bloggaukset. Ostin Storm Sistersin heräteostoksena, koska tyttöpiraatit ja kaunis kansi. Hieman tuo mainitsemasi takkuaminen kuitenkin (palautti maantasalle) huolestuttaa. Mukavaa kuitenkin, että muutkin ovat löytäneet tämän kirjan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti lukea tämä, vaikka omalla kohdalla tosiaan lukeminen oli välillä vähän tahmaista. Mutta ei tämä ollut huono ollenkaan, joten lämpimästi suosittelen tutustumaan :)

   Poista
 2. Tämä kiinnostaa kovasti, tulin innolla lukemaan bloggaustasi. :) Vaikka jäit hieman haaleaksi, olit maininnut niin monta vetävää juttua, että enköhän minäkin tämän lue jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä ihan napakymppi omalla kohdallani ollut, mutta mukava kirja kuitenkin. Suosittelen lukemaan :)

   Poista
 3. Jep, tiivistystä olisin kaivannut tähän minäkin mutta ideasta pidin hirveästi joten toivon että meno jäntevöityy seuraavissa osissa. Ingela oli kyllä mahtava pakkaus, muistakin pidin. Toivon erityisesti että teos löydetään kohderyhmässään.

  VastaaPoista