Kuka on Kirjaston Kummitus?

Blogin takana hääräilee ja lukemistaan kirjoista kummittelee Anu, 26-vuotias viestinnän opiskelija. Vuoden 2012 lopusta lähtien olen asunut jälleen kotiseuduillani Pohjois-Karjalassa, aivan Joensuun kupeessa. Sitä ennen vietin useammankin vuoden Pohjois-Savon puolella. Olen hullu kissamuija, joka toistaiseksi omistaa vain yhden kissan, mutta saa rapsutella myös toista samassa taloudessa asustelevaa kissaotusta.

Kirjamakuni on hirvittävän laaja ja olen aina valmis tutustumaan kirjallisuuden uusiin tuuliin, enkä rajoita siis lukemistani jonkin tietyn genren kirjoihin. Kaikenlaiset yliluonnolliset otukset ihmissusista noitiin ja etenkin vampyyreihin ovat kavereitani ja niitä vilahteleekin erittäin usein lukemissani kirjoissa. Luen paljon nuorten- ja young adult (YA) kirjallisuutta, vaikka ikäni puolesta en oikeastaan kuulu niiden kirjojen kohderyhmään. Nuorille kirjoitetaan kuitenkin nykyisin niin laadukasta kirjallisuutta, että sitä kelpaa aikuisenkin lukea.

Olen huomannut, että iso osa lukemistani kirjoista on uutuuksia, sillä jostain syystä niitä tulee varattuja ja kannettua kirjastosta enemmän kuin vanhempaa kirjallisuutta. Nykyisin luen myös kasvavassa määrin englanninkielisiä kirjoja, osin siksi, että jonkin kiinnostavan kirjan suomennosta ei ole vielä saatavilla tai todennäköisesti ei koskaan tulekaan olemaan saatavilla.

Elokuussa 2014 sain lahjaksi tabletin ja pääsin vihdoinkin tutustumaan e-kirjojen ihmeelliseen maailmaan. Siitä lähtien sähköisten kirjojen lukeminen on koko ajan omalta osaltani kasvanut. E-kirjoissa on omanlaisensa viehätys, mutta en sentään ole kokonaan luopumassa painettujen kirjojen lukemisesta.

Melkein kaikki blogissani esittelemät kirjat ovat kirjastosta lainattuja. Kirjastosta hamstraan mukaani yleensä aina sylillisen luettavaa, enkä välttämättä edes lue kaikkia lainaamiani kirjoja. Ostan myös jonkin verran omaan hyllyyn kirjoja (mistä piskuinen kirjahyllyni ei tykkää). Luen ajoittain myös arvostelukappaleita ja otan niitä vastaan, mikäli kirja oikein paljon kiinnostaa.

Ajatus omasta kirjablogista lähti uudenvuodenaattona 2011. Päätin tehdä uudenvuodenlupauksen, että luen 100 kirjaa seuraavana vuonna. Samalla ajattelin, että voisi olla mukavaa kirjoitella lukemistaan kirjoista blogiin. Nimi Kirjaston kummitus tuli ideoitua yhteistyössä siskoni kanssa (oikeastaan suurin kiitos nimestä kuuluu juuri hänelle) ja 7. tammikuuta 2012 julkaisin ensimmäisen blogipostauksen. Lupaus ei tuolta vuodelta pitänyt ja en onnistunut lukemaan sitä 100 kirjaa, mutta blogi jäi. Kirjaston kummitus on jo ehtinyt yli kahden vuoden ikään, enkä voisi kuvitella lopettavani bloggaamista. Luen kuitenkin edelleen todella paljon ja kirjoista bloggaaminen hoituu siinä sivussa. Joskus on kuitenkin pakko pitää taukoja opiskelukiireistä ja muusta elämästä johtuen.

Mahdolliset yhteydenotot blogiini liittyen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kirjastokummitus@gmail.com. 
Blogini löytyy myös Instagramista tunnuksella kirjastonkummitus.

Blogissani esiintyvien kirjojen kansikuvat ovat pääsääntöisesti kustantamoiden sivuilta lainattuja. Blogini yläbannerin kuvan on piirtänyt siskoni (suurkiitos hänelle!) ja siitä bannerin olen vääntänyt minä itse. Ethän käytä banneria tai sen kuvaa ilman lupaani?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti