2 vuotta kummittelua ja vähän kevään kirjoistakin


Tänään saan syödä kakkua paitsi siskoni syntymäpäivien myös blogini 2-vuotissynttäreiden kunniaksi! 

07.01.2012 kirjoittelin ensimmäisen postaukseni ja koska olen laiska ja huono kirjoittamaan mitään erityisiä aloituspostauksia tms, aloitin suoraan kirja-arviolla. Stephenie Meyerin Uusikuu sai kunnian olla ensimmäinen arvioimani kirja. Olisin tietysti voinut valita ensimmäiseksi kirjaksi jonkun paremmankin, mutta tuo kirja sattui sopivasti olemaan luettuna ja halusin mahdollisimman nopeasti päästä aloittamaan bloggaamisen.

Kun aloitin blogin kirjoittamisen, en olisi uskonut, että se on näin kivaa ja, että jaksaisin vielä kahden vuoden päästäkin kirjoitella blogiin lukemistani kirjoista. Yleensä innostukseni johonkin asiaan lopahtaa aika nopeasti alkuhuuman jälkeen, mutta onneksi blogin kanssa ei ole vielä käynyt niin. Ja toivottavasti ei vielä pitkään aikaan käykään. Lisäksi en uskonut, että kukaan jaksaisi lukea höpinöitäni, mutta nyt kun blogillani on jo 92 lukijaa, ehkä joku sittenkin lukee kirjoituksiani.

2-vuotisen blogitaipaleeni aikana olen lukenut niin hyviä kuin huonojakin kirjoja. Onneksi jälkimmäisiä selvästi enemmän, sillä niitä kaikkein huonoimpia kirjoja jaksan harvoin lukea loppuun asti. Yritin mietiskellä mikä olisi blogiaikani paras lukemani kirja, mutta valinnasta tuli yksinkertaisesti liian vaikea! 

Iso kiitos kaikille lukijoilleni kahdesta mahtavasta blogivuodesta!

Blogisynttäreiden lomassa päätin tutustua kustantamoiden kevään uutuusluetteloihin, joista löytyi yllättävän vähän kiinnostavia kirjoja kevääksi.

Tammikuu:
Jojo Moyes: Ole niin kiltti, älä rakasta häntä (Gummerus)
Stephen King: Tohtori Uni (Tammi)

Helmikuu:
Robert Kirkman & Jay Bonansinga: The Walking Dead - Kuvernöörin synty (Like)
Jukka-Pekka Palviainen: Perjantai on hyvä päivä lähteä (Karisto)

Maaliskuu: 
Mia Vänskä: Valkoinen aura (Atena)
Charlie Houston: Kuolleena palannut (Like)
Michelle Gagnon: Kukaan ei kaipaa sinua (WSOY)

Huhtikuu: 
Liz Williams: Kultainen lohikäärme (Like)
Jay Asher: Kolmetoista syytä (Otava)
Charlaine Harris: Sydänverellä (Gummerus)

Kesäkuu:
Julie Berry: Kunnes kerron totuuden (Tammi)
Gillian Flynn: Paha paikka (WSOY)

Erityisesti odotan Kingin ja Harrisin kirjoja sekä jopa toista suomennettua Flynnia, vaikka Kiltti tyttö ei minua onnistunutkaan lumoamaan. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä joko kolmas Chen - sarjan kirja (Liz Williams: Kultainen lohikäärme) olisi saanut kahta edeltäjäänsä paremmat kannet.
7 kommenttia on "2 vuotta kummittelua ja vähän kevään kirjoistakin"
 1. Hyvää synttäriä ja lisää tulevia vuosia! Minäkin aloitin bloggailun suoraan kirja-arviolla.

  VastaaPoista
 2. Voi, onnea ihanainen Kummitus! Kaksi vuotta, sama ikä tulee minulla täyteen keväämmällä. Minuakin on hämmästyttänyt, että blogini on yhä pystyssä; olen myös sellainen, joka kyllästyy helposti, että pienoinen ihme tämä on! =D

  Minäkin olen selaillut noita kuvastoja, mikä on ennen kuulumatonta, en minä sellaista ennen tehnyt, ja kiinnitin samaan huomiota; ei paljon mitään kummempaa odotettavaa. Ainoat juuri King, woot woot, kohta kohta, ja Donna Tartt ja Flynn, josta minulla juuri samanlaisia fiiliksiä kuin sinulla, Kiltti tyttö ei lumonnut, mutta silti jotenkin odotan sitä uutta kirjaa. =D Ooh, no se tulee vasta kesällä. Mutta nythän on jo melkein kevät, eikö totta, eikö se ala loppiaisesta tai jotain... Hih.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut sinne kirjastoon Kummitus :)
  Huomasin itsekin saman asian, että heikolta näytti kevään kirjasato ;/

  VastaaPoista
 4. Onnea parivuotiaalle!

  Minustakin kevään katalogit olivat yllättävän tylsiä. En kyllä normaalistikaan ihan hirveästi uutuuskirjojen perään haikaile, mutta nyt tuntui jotenkin tosi nihkeältä. Muutama kiinnostava oli, mutta nekin lähinnä sellaisia, että voi ehkä joskus lukea jos kiinnostaa. Mitään pakko-lukea-heti ei tullut vastaan.

  VastaaPoista
 5. Onnea kaksivuotiaalle! Blogisi oli ensimmäisiä kirjablogeja, joita aloin seurata ja toivon sinulle vielä monia kirjaisia vuosia.

  VastaaPoista
 6. Onnea kaksivuotiaalle :)

  Minäkin odotan Kingin uutukaista kovasti, vaikka en tulekaan sitä heti lukemaan. Omaan kirjahyllyyn se on kuitenkin hankittava hetimiten.

  VastaaPoista