Blogger Recognition Award

Blogini on vaipunut jälleen pieneen hiljaiseloon, sillä edelleenkin luen melko hitaaseen tahtiin. Aloitin tuossa pari viikkoa sitten kesätyöt, jotka vievät heinäkuun loppuun asti aikaani sen verran, että lukutahtiin tuskin tulee dramaattista muutosta. Aivan kokonaan hiljentymässä ei blogini ole, sillä parista kirjasta on vielä kirjoittamatta, joten ne ovat tulossa blogiin toivottavasti ihan pian. Instagramissa olen sitten vähän aktiivisempi. Siellä kannattaa käydä kurkkaamassa jos kiinnostaa, mitä juuri tällä hetkellä luen.

Ihastuttavat Ida ja Kirjaneito heittivät minulle vähän aikaa sitten tällaisen oikein mukavan tunnustuksen, Blogger Recognition Awardin. Isot kiitokset molemmille tästä!

Säännöt:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä kymmenen bloggaajaa palkinnonsaajiksi. 

Bloggaamisen aloittamisesta:
Aloitin bloggaamisen tammikuussa 2012. Olen tainnut jo aiemminkin kertoa miten ajatus kirjabloggaamisesta syntyi. Eli siis tein uutena vuotena lupauksen, että yritän lukea 100 kirjaa vuodessa. Olin jonkin aikaa ennen blogin aloittamista löytänyt kirjat ihan kunnolla uudestaan. Sitä ennen luin lähinnä vain sarjakuvia ja joskus silloin tällöin ehkä ihan romaaneita. En edes muista miksi lukeminen minua ei silloin kovin paljoa kiinnostanut. Ehkä en vain ollut löytänyt juuri oikeanlaista luettavaa, joka inspiroisi hyppäämään syvemmälle kirjojen maailmaan.

Uudenvuodenlupaukseni myötä ajattelin, että olisi varmaan ihan mukavaa kirjoitella blogia lukemistani kirjoista ja pitää vähän kirjaa miten kunnianhimoinen tavoitteeni sadasta luetusta kirjasta toteutuisi. Tuota ennen en ollut juurikaan ollut kiinnostunut bloggaamisesta. Lifestyleblogit yms. eivät minua kiinnostaneet (eivätkä kiinnosta vieläkään), enkä ollut tutustunut edes kirjablogeihin. Hyppäsin vähän niin kuin itselleni suureen tuntemattomaan aloittaessani oman blogini. Vasta sen jälkeen kiinnostuin ja tutustuin muiden kirjablogeihin, joista onkin tullut sitten löydettyä hyviä kirjasuosituksia ja ihanaa luettavaa. 
Olen vähän tällainen lievästi epäsosiaalinen yksilö, joten en muuten vieläkään ole tutustunut sen paremmin kirjablogiyhteisöön ja tyyppeihin blogien takana, mutta ehkä vielä joskus ;)

Vinkkejä aloittelevalle bloggaajalle:

Varmaan tärkein mieleeni tuleva vinkki on, että tee omaa juttuasi niin kuin itse haluat. Eli tuota blogiisi sellaista sisältöä kuin itse haluat ja omalla tyylilläsi. Ei ole mikään pakko tehdä mitään, mikä sinua ei kiinnosta. Kirjoita niin paljon tai vähän kuin haluat, sinä päätät. Vaikka aktiivisesti päivittyvä blogi saa enemmän näkyvyyttä, ei kannata stressata liikaa siitä, että nyt ei olekaan pariin päivään ehtinyt kirjoitella mitään. Bloggaamisen pitäisi olla hauskaa, joten sitä ei kannata ottaa liian vakavasti (ellet sitten suunnitellut tekeväsi blogista työtä).

Vaikka blogissa tärkeintä on tietenkin sisältö, blogin ulkonäköön kannattaa myös sen verran panostaa, että sisältö on selkeästi luettavissa ja ulkoasu miellyttävä. Joskus yksinkertainen on kaunista, ainakin jos paljon krumeluureja sisältävä ulkoasu hukuttaa sisäänsä kaiken muun. Ulkoasujutut ovat tietenkin makuasioita, mutta silti kannattaa ottaa huomioon blogin selkeys. 

 -------

Tämä tunnustus on jo ehtinyt kiertää niin monessa ihanassa blogissa, jolle olisin tunnustuksen heittänyt eteenpäin. Jätän siis tällä kertaa listaamatta kymmentä bloggaajaa. 
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti