Charlaine Harris: Veren sitomat

Elokuu on alkanut lukemisen osalta vähän nihkeästi. Näin siitäkin huolimatta, että kuukauden ensimmäiseksi kirjaksi valikoitui suosikkini Charlaine Harrisin Sookie - sarjan uusin suomennos, Veren sitomat. Yleensä ahmaisen nopeasti Harrisin kirjat, mutta tällä kertaa intoa ei jostain syystä löytynyt kuin lukea vain pätkissä ja hiljalleen.

Sookie Stackhouse haluaisi vain elämänsä palaavan tuttuihin uomiinsa vampyyrien huippukokouksen tapahtumien ja hurrikaani Katrinan jälkeen, mutta ihmissusien lauman vihanpidon myötä Sookie joutuu tahtomattaan sekaantumaan ihmissusien asioihin, joilla on verisiä seuraamuksia. Veriside Eric Northmaniin vetää Sookien lisäksi mukaan vampyyrien levottomuuksiin, sillä vierailevat vampyyrit haluavat ottaa haltuunsa heikentyneen Louisianan. Lisää huolta Sookielle aiheuttaa kateissa oleva poikaystävä Quinn. Sookie saa tietää uusia asioita sukulaisistaan ja hänen jo valmiiksi sekaisin oleva elämänsä kokee jälleen suuria mullistuksia.

Pidän Harrisin kirjoitustyylistä, joka on juuri sopivan keveää ja viihdyttävää kirjoihin, joissa olennaisena osana ovat niinkin "synkät" hahmot kuin vampyyrit. Lisäksi Sookie on päähenkilönä ihanan vahvatahtoinen ja itsenäinen nainen. Sellainen, joka ei varmasti anna miesten pompottaa itseään. Jos kirjassa on pääosassa vahva nainen, saa kirja jo oikeastaan siitä syystä kehuja minulta, mutta Harrisin Sookie Stackhouse - sarjassa on paljon muutakin hyvää kuin pelkästään päähenkilö. Veren sitomat on edellistenkin osien tapaan vauhdikas ja sisältää paljon juonenkäänteitä, vaikka välillä meno on tasaisempaa ja rauhallisempaa. Sookien elämässä tapahtuu epäuskottavan paljon, mutta ainakaan näiden kirjojen parissa ei pääse tylsistymään. 

Tämän vuoden puolella pääsee nauttimaan vielä yhdestä suomennoksesta sillä loppuvuodesta ilmestyy sarjan yhdeksäs osa Dead and Gone suomeksi nimellä Suden veri.

------
Alkuteos From Dead to Worse
Gummerus 2012, 346 s.
Suom. Johanna Vainikainen-Uusitalo
kirjastosta
4 kommenttia on "Charlaine Harris: Veren sitomat"
 1. Olen aivan koukussa..ei voi muuta sanoa! Tämä osa lukematta, mutta odottelee jo hyllyssä kolmen muun, seuraavan osan kanssa. Sookie on aivan mahtava päähenkilö ja vaikka myös minusta tapahtumia on lähes epäuskottavan paljon, on tämä niin hyvää viihdettä, että annan sellaisten pikkujuttujen mennä helposti sormien läpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan loistavaa viihdettähän tämä on ja silloin tosiaan annetaan anteeksi suuretkin epäuskottavuudet tapahtumissa. Mukavaa, että löytyy muitakin Sookie faneja! :D

   Poista
 2. Minä pääsen vihdoin ja viimein tutustumaan sarjaan :) Sarjan aloitusosa on ollut aina lainassa kun olen sitä kirjastosta etsinyt, mutta viimein se sieltä vapaana löytyi. Samoin kuin kaksi seuraavaa osaa, jotka hamstrasin mukaani oletuksella "jos vaikka tykkään" ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tykkäät, sillä sarja on mukavan viihdyttävä ja etenkin koukuttava! :D

   Poista