Keskiviikon kevennyksiä

Tavattoman väsyttävä ja ankea keskiviikkoaamu muuttui yllättäen edes vähän paremmaksi muutaman piristyksen muodossa. Ilokseni sain jokin aika sitten Hemulin kirjahyllyn Hennalta haasteen ja Kingiä, kahvia ja empatiaa - blogin Ireneltä tunnustuksen, jotka tuntuivat erityisen mukavalta loppumattomien opiskelukiireiden keskellä.

Ireneltä saamani New Blog Love - tunnustus jaetaan blogeille, joilla on alle 200 lukijaa. Iso kiitos Irenelle näin mukavasta muistamisesta! En tällä kertaa taida laittaa tätä tunnustusta eteenpäin, koska tämä on jo kiertänyt niin monessa mukavassa blogissa.

Hennan haasteessa tarkoituksena on kertoa 11 satunnaista asiaa itsestään ja vastata sitten haasteen antajan esittämiin 11 kysymykseen. Nämä haasteet kiertävät niin vauhdikkaasti blogeissa, että taidan tämänkin eteenpäin laittamisen jättää väliin. Kertoilen siis vain jotain satunnaisia asioita itsestäni ja vastaan Hennan esittämiin kysymyksiin. 

11 satunnaista asiaa:

1. Olen parantumaton herkkusuu, joka yrittää vähintäänkin joka toinen viikko aloittaa karkki- tai herkkulakkoa, mutta huomaa sortuneensa jo seuraavan päivän aikana taas johonkin ihanaan. Tykkään myös oikein paljon leipoa kaikenlaista makeaa, mutta onneksi edes sitä olen saanut rajoitettua, enkä sentään joka päivä pyöräytä itselleni herkullisia muffinsseja tai muuta makeaa herkkua.
2. Hieman hävettää myöntää, mutta en ole koskaan käynyt minkäänlaisella risteilyllä tai edes Tallinnassa! 
 3. En osaa viheltää. Olen yrittänyt opetella, mutta saan aikaiseksi vain epämääräistä pihinää ja puhinaa. 
4. Jotenkin en pidä todella vanhoista kirjoista, joissa on kellastuneet lehdet ja sellainen omituinen vanhan kirjan haju. Ehkä tuon takia luen hyvin harvoin todella vanhaa kirjallisuutta, jos luettavaksi ei ole saatavilla paria vuosikymmentä uudempaa painosta. 
5. Viime aikoina olen lusmuillut koulutehtävien kanssa ja niitä olisikin rästissä tehtävänä vielä aika liuta.  
6. Olen liiankin innokas varailemaan uutuusaineistoa kirjastosta ja minulla on aina useampikin varaus tehtynä, vaikka nykyisin aikaa lukea niitä varattuja kirjoja tuntuu olevan hirveän vähän.  
7. Haluaisin osata piirtää paremmin kuin nyt osaan, sillä piirtämäni tikku-ukotkin näyttävät joltain aivan muulta kuin tikku-ukoilta.
8. Jostain syystä luen todella paljon nuortenkirjoja, joiden kohderyhmään en ikäni puolesta oikeastaan kuulu. 
9. Talvi voisi jo väistyä ja kevät kunnolla tulla. Sitten voisikin jo tulla kesä! 
10. Omistan useammankin kirjanmerkin, mutta jos merkkiä ei juuri sillä hetkellä ole käden ulottuvilla, kirjanmerkin virkaa voi toimittaa esimerkiksi vanha kauppakuitti tai paperinpala. Joskus tein ärsyttävää ilkivaltaa kirjoille ja taitoin sivun hiirenkorvalle, mutta nykyisin en enää halua tehdä niin. 
11. Olo on juuri tällä hetkellä aika todella väsynyt.

Hennan kysymykset:

- Minkä kirjan haluaisit tehtävän elokuvaksi?
Aika monesta lukemastani hyvästä kirjasta on jo tehty elokuva (useammasta huono kuin hyvä), joten piti hetkinen miettiä mitä tähän vastaisi. Ainakin Ali Shawn Tyttö, joka muuttui lasiksi olisi varmaan mielenkiintoista nähdä elokuvatoteutuksena sen satumaisen tunnelman ja kiehtovan erilaisen tarinan takia. 

- Kuka elossa oleva ihminen haluaisit olla?
Vaikea kysymys! Minulla on ilmeisesti pää tyhjänä, koska mieleen ei tule nyt yhtään elossa olevaa ihmistä, joka haluaisin olla. Tai sitten en vain halua olla kukaan muu kuin oma itseni :)

- Pidätkö punaisista autoista? Miksi?
Auton värillä ei ole oikeastaan hirveästi väliä, mutta jos minulla olisi oma auto, olisi se varmaankin punainen. Jotenkin se väri vain näyttää parhaimmalta autossa, mustan lisäksi. Eli kyllä pidän punaisista autoista.

- Lempivärisi?
No juurikin se punainen. Tykkään myös mustasta ja ehkä siskoni myötävaikutuksesta olen lämmennyt myös oikein räikeän pinkille, tosin hyvin harkitusti käytettynä. Pinkki ja musta on loistava väriyhdistelmä!

- Koira vai kissa?
Ehdottomasti kissa! Tunnustaudun henkeen ja vereen kissaihmiseksi, mikä on varmaankin kasvatuksen tulosta kun koko perheessä ollaan aina tykätty nimenomaan kissoista. Omistankin oman pikkuisen (ei kooltaan) karvapalleron <3

- Kirjoitatko itse fiktiivistä tekstiä?
Vuodesta 2005 asti olen harrastanut tekstipohjaista roolipelaamista, joka nykyään kiireiden ja innostuksen puutteen vuoksi on jäänyt harmittavan vähälle. Eli tuon puitteissa olen fiktiivistä tekstiä jossain määrin kirjoittanut, mutta enpä juuri muuten. Fanfictionia haluaisin kirjoitella, mutta olen aika ujo julkaisemaan oikein mitään ropetusta isompaa, niin en ainakaan vielä ole saanut aikaiseksi kirjoittaa päässäni pyöriviä ajatuksia auki ihan kunnon tarinaksi. Mutta ehkä jossain vaiheessa vielä rohkaistun!

- Teetkö uudenvuodenlupauksia?
Joka vuosi, mutta en muista olisinko koskaan onnistunut pitämään niitä. Itse asiassa tämän blogin kantava idea 100 kirjan lukemisesta vuoden aikana oli lähtöisin uudenvuodenlupauksesta. Se lupaus on varmaan ollut lähimpänä toteutumista kuin mikään muu koskaan tekemäni.

- Mikä on oudointa, mitä sinulle on tapahtunut?
Lyhyellä mietinnällä mieleen tulee ainakin se, että pääsin opiskelemaan haluamaani alaa, vaikka pääsykoe menikin melkein täysin penkin alle. On minulle varmaan jotain muutakin outoa tapahtunut, mutta muuta ei nyt tule mieleen. 

- Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä?'
Olen parantumattomasti romantikko (vaikka yritänkin peittää sen) ja voin myöntää uskovani rakkauteen ensisilmäyksellä, vaikka se oikeastaan tarkoittaa, että rakastutaan henkilön ulkoisiin ominaisuuksiin, jotka eivät välttämättä kerro juurikaan henkilön muusta luonteesta.   

- Osaatko leipoa pullaa katsomatta ohjetta jauhopussin kyljestä?
Osaan! En itse asiassa koskaan ole tainnut katsoa ohjetta nimenomaan jauhopussin kyljestä, vaan ihan leivontakirjasta. Nykyisin kun sitä on tehnyt niin paljon peruspullan ohje on jäänyt niin hyvin mieleen, että sitä ei tarvitse enää edes katsoa kun ainesosien määrät sun muutkin muistaa jo ulkoa.  

- Millaisista elokuvista pidät?
Aika monenlaisista, eikä minulla oikeastaan taida olla mitään erityistä elokuvan lajia, mistä vain tykkäisin. En kuitenkaan ole verta ja suolenpätkiä sisältävien kauhusplattereiden ystävä (vaikka esimerkiksi Walking Dead tv-sarjasta tykkäänkin) tai aivottomien erikoisefekteillä kyllästettyjen toimintaleffojen ystävä. Disneyn kulta-ajan klassikot ovat ikisuosikkejani, minkä lisäksi kaikkein siirappisin romanttinen elokuva voi joskus, oikeassa mielentilassa, tuntua maailman parhaalta.  
1 kommentti on "Keskiviikon kevennyksiä"
  1. Mukava, että päiväsi piristyi! =D

    Minäkin olen herkkusuu. Voisin varmaan mutustella herkkuja joka päivä mielin määrin, jollei tuollainen hieman sabotoisi liikuntaharrastustani. Onneksi tykkään myös kaikenlaisesta terveellisestä. =D Välillä onnistun olemaan jopa kuukauden, etten esim. syö karkkia. =D

    VastaaPoista