Lauren Conrad: The Fame Game

Lauren Conradin L.A Candy - trilogian spinoff oli oikeastaan joululahja, mutta joutui odottamaan lukuvuoroa hyllyssä näinkin pitkään kun kiireellisemmät ja kiinnostavammat kirjat ehtivät edelle. Lopulta kun vihdoinkin olin saanut tämän aloitettua, The Fame Game tuli luettua parissa päivässä.

Madison Parker on vihdoinkin saamassa oman reality-sarjan, jossa hän on se suurin tähti, eikä enää surkeassa sivuosassa. Mutta ongelmia Madisonin menestykselle aiheuttavat niin ystävät kuin sarjan muutkin tähdet, kuten Hollywoodin kuninkaallisten tytär ja näyttelijä Carmen Curtis, joka uhkaa viedä Madisonin paikan tähtitaivaalla. Lisäksi Madisonin elämään palaa yllättäen epäilyttäviä perheenjäseniä, jotka voivat sotkea hänen täydellisen elämänsä niin kameroiden edessä kuin ulkopuolellakin. 

The Fame Game on siis ensimmäinen osa spinoff - trilogiasta, jonka pääosassa on L.A Candy - kirjoissa ihastuttanut ja vihastuttanut Madison Parker. Mukana on muitakin tuttuja kasvoja, mutta uuden reality-sarjan myötä tutustutaan myös aivan uusiin tuttavuuksiin, kuten sympaattiseen esiintymiskammosta kärsivään aloittelevaan muusikkoon Kateen.

Kirja oli aivan yhtä höyhenenkevyttä ja nopeasti luettavaa viihdettä kuin Conradin aiemmatkin kirjat. Jopa siinä määrin, että välillä tuntui kuin olisi lukenut L.A Candya uudelleen. Mukana oli vähän liiankin samanlaisia juonikuvioita, vain eri hahmoilla toteutettuna. Vaikka The Fame Game sijoittuukin hyvin samanlaiseen aihepiiriin kuin Conradin edelliset teokset, olisin toivonut, että mukana olisi ollut nyt kunnolla jotain uutta, eikä niin paljon samaa kuin ennen. Mutta varmaankin hyväksi havaitussa kaavassa on helppo pysyä.

Jotenkin Madison oli edellisissä kirjoissa paljon mehukkaampi ja särmikkäämpi kuin The Fame Gamessa, jossa osaa Madison ihastuttavasta ilkeydestä oli siloteltu. Osittain luonteenmuutos selittyi kirjan tapahtumilla, mutta Madison ilkeilyä olisi kaivannut piristämään tarinaa vähän lisääkin. Ehkä tuttua tulisuutta löytyy lisää sarjan muista osista, sillä ainakin The Fame Gamen lopun tapahtumien perusteella mielenkiintoisia käänteitä on luvassa.

Vaikka kirjassa oli joitain puutteita, jotka ärsyttivät suuresti, aion melko varmasti lukea trilogian kakkososankin ehkä hyvinkin pian. Conrad kirjoittaa kuitenkin niin viihdyttävästi, että nämä kirjat ovat hyvää ajanvietettä ja kevyempää luettavaa oikeaan mielentilaan. Sarjan toinen osa Starstruck on jo ilmestynyt englanniksi ja kolmas osa Infamous ilmestyy kesäkuussa 2013. Siitä onko sarja tulossa jossain vaiheessa suomeksikin, ainakaan minulla ei ole tietoa.

------
HarperCollins 2012, 336 s.

oma ostos
1 kommentti on "Lauren Conrad: The Fame Game"
  1. Conradiin en ole tutustunut, vaikka tuosta L.A Candysta olen kuullutkin. Chick-lit on toisinaan paikallaan; tosin viime aikoina ei ole hirveästi tullut harrastettua tätä genreä. (jollei Katherine Pancolia lasketa.)Minulla on vähän sellainen suhde chicklittiinkin, ettei se saa olla ihan kaikkein unelmanpehmeää höttöä, vaan siitä pitää löytyä jotain särmää. =D

    VastaaPoista