Liz Williams: Demonien taivas

Liz Williamsin Rikosetsivä Chen - sarjan edellinen suomennos ja sarjan aloittava osa Aavekauppiaan tytär oli mielestäni kiehtova, joskin omaan makuuni ehkä paikoitellen hieman sekava, tarina, jonka maailma oli varmasti kiinnostava. Huomasin toisen osan ilmestymisen hiukan jälkijunassa, mutta onneksi kirjan sai nopeasti kirjastosta luettavaksi. 

Demonietsivä Zhu Irzh sekaantuu Singapore Kolmessa tapahtuneen raa'an murhan rikostutkintaan ja yhdessä komisario Chenin kanssa saa selville, että verityön jäljet johtavat kansainvälisen Paugeng - suuryrityksen johtoportaaseen asti. Murhatutkinnassa käy ilmi, että teon taustalla on paljon vakavampi juoni, jonka toteutuessa helvetti pääsisi valloilleen maan pinnalla. Taivaskaan ei enää näytä suojelevan maata, joten kun maailmoja erottavat meridiaanit alkavat romahtaa, on Zhu Irzhillä ja Chenillä jälleen kädet täynnä töitä.

Demonien taivasta lukiessa minulla oli oikeastaan samoja ongelmia kuin sarjan ensimmäistäkin osaa lukiessani. Kirjojen maailma on niin laaja ja monimutkainen, eikä asioita ainakaan liikaa tässäkään osassa selitetty, joten välillä tuli tunne, että jotkut asiat jäivät taas hämärän peittoon. En tiedä johtuiko se sitten siitä, että en niin paljon aloitusosasta muistanutkaan kuin kuvittelin tai sitten yksinkertaisesti oletetaan, että lukija tajuaa jotkin yliluonnollisen maailman kummallisimmatkin asiat ilman niiden sen suurempaa selitystä.

Vaikka välillä jouduinkin muistelemaan, että mitäs tämäkin asia nyt tarkoitti, Demonien taivas oli mukava lukukokemus. Senesalkki Zhu Irzh saa tässä osassa edellistä suuremman roolin ja Chen saa tällä kertaa tyytyä melkeinpä sivuosaan. Demonietsivä tuntui jo edellisessä osassa mielenkiintoiselta hahmolta ja nyt vielä mielenkiintoisemmalta.

En pitänyt oikeastaan ollenkaan Aavekauppiaan tyttären kansista, mutta tässä kirjassa on jo vähän enemmän yritystä. Silti kannet tuntuvat kuitenkin hieman leikkaa - liimaa - tyyppiseltä ratkaisulta eli aivan nappiin kansien osalta ei Demonien taivas osunut. Harvoin kiinnitän mitään erityistä huomiota kirjojen kansiin, mutta kun sarjan edellisen osan kansista en pitänyt, tuli tähän osaan kiinnitettyä siltäkin osalta enemmän huomiota.

-------
Alkuteos: The Demon and the City 
Like 2013, 397 s.
Suom. Sirje Niitepöld
kirjastosta
1 kommentti on "Liz Williams: Demonien taivas"
  1. Minä luin Demonien taivasta varmaankin jotenkin väärällä jalalla, kun kirja oli kaikista ideoistaan huolimatta tylsempi kuin aloitusosa, joka tuntui viihdyttävän raikkaalta.

    En olisi niinkään kaivannut lisää Zhu Irzhia vaan nimenomaan Chenia. Saa nähdä jatkaako Like vielä sarjan kääntämistä tämän jälkeen.

    Olen samaa mieltä, että Demonien taivaan kansi on parempi kuin Aavekauppiaan tyttären, mutta silti nämä ovat melkoisen kehnoja.

    VastaaPoista