Lisi Harrison: Monster High 4 - Elävän kuolleen koitokset

Lisi Harrisonin Monster High - sarja päättyy tämän neljännen osan myötä. Toisen ja kolmannen osan olen jo aikaisemmin lukenut ja blogannut, ensimmäinen tuli luettua silloin kun blogini ei vielä ollut pystyssä. Viimeinenkin osa oli siis pakko lukea kun niin pitkälle lyhyessä sarjassa jo olin päässyt. Sellaista mukavaa nuorten hömppäähän nämä Harrisonin kirjat ovat olleet.

Lala joutuu kokemaan ikävän yllätyksen kun hänen isänsä herra D saapuu yllättäen vierailulle. Herra D haluaa perustaa RADeille oman koulun ja Lalan olisi tietenkin siirryttävä uuteen kouluun. Mutta voisiko paikka valtakunnallisen mainoskampanjan keulakuvana auttaa Lalaa vakuuttamaan isänsä siitä, että hänestäkin on johonkin? Frankiekin on innoissaan mainoskampanjasta, mutta voittaakseen hänen on raivattava tieltään eräs suuri este, nimittäin koulun kuningatar Cleo De Nile, jota vastaan Frankie joutuu karistamaan kiltin tytön roolinsa ja ottamaan kovat keinot käyttöön. Melody Carverin yhteiset kesälomasuunnitelmat poikaystävänsä Jacksonin kanssa uhkaavat vesittyä kun Melody bongataan erään bändin laulajaksi ja kuvioihin astuu mukaan myös hyvännäköinen roudari Granite.

Elävän kuolleen koitokset ei juurikaan eroa sarjan edellisistä osista. Eli kirja ei ollut mitenkään erityisen hyvä tai huono edellisiin verrattuna. Kirja on nopealukuinen ja kevyttä viihdettä, eikä tämän lukemiseen juuri päivää pidempään mennyt.

Jonkin verran kuitenkin jäi häiritsemään erityisesti Melodyn juonon hieman yksinkertainen ja liian helppo lopetus, mutta kun tapahtumien ratkaiseminen jää liian myöhään, ei parempaankaan lopetukseen voi varmaan enää pystyä. Mutta muuten Elävän kuolleen koitokset kyllä toimi ihan kivana lukukokemuksena, jos pystyi vain ohittamaan jotkut tällaisesta yli parikymppisestä lukijasta hieman lapsellisilta tuntuvat asiat. Kirjan kohderyhmää ne eivät välttämättä niin paljon häiritse.

Ihanaa, että aurinko lämmittää ja saa ahkerien opiskeluiden jälkeen vähän lomailla. Toivottavasti kesällä ehdin lukea paljon enemmän kuin nyt olen lukenut, sillä lukulistalla olisi paljon ainakin kiinnostavia uutuuksia. Lisäksi olisi vielä bloggaamatta muutamakin luettu kirja, mutta niistä lisää myöhemmin.
------
Alkuteos: Back and Deader Than Ever
Buster Nordic 2013, 238 s.
Suom.  Sonja Lahdenranta
kirjastosta
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti