Rick Riordan: The House of Hades

Olympoksen Sankarit - sarjan edellinen osa loppui niin jännittävään cliffhangeriin, että tämäkin osa oli pakko lukea englanniksi ennen suomennoksen ilmestymistä. Koska kirjaa ei löytynyt paikallisesta kirjastosta, päädyin hankkimaan tämän ihan omaan hyllyyn. The House of Hades on sarjan neljäs ja toiseksi viimeinen kirja, joten puolijumalten seikkailu alkaa jo lähestyä loppuaan.

Annabethin ja Percyn edessä on heidän elämänsä vaikein seikkailu. Matka läpi Tartaroksen tarkoittaa puolijumalille melkein varmaa kuolemaa, joten Annabethin ja Percyn on tehtävä kaikkensa selviytyäkseen. Samaan aikaan Frank, Jason, Piper, Hazel, Leo ja Nico matkaavat kohti Epirusta tarkoituksenaan sulkea ovet, joiden kautta Gaian kätyrit pääsevät maailmaan. Puolijumalten matka vanhalla mantereella on väistämättäkin vaaroja täynnä ja jokaisen nuoren on laitettavaa peliin kaikki taitonsa selvitäkseen matkasta hengissä.

 Rick Riordan ja The House of Hades eivät pettäneet tälläkään kertaa. Sarjan sankareille tapahtuu jälleen paljon, sillä puolijumalten edessä on paljon vaikeuksia, ehkä jopa enemmän kuin aikaisemmin. Samaan aikaan seurataan sekä Annabethin ja Percyn matkaa Tartaroksessa että muiden retkeä kohti Epirusta ja Hadeksen temppeliä. 

Riordan on onnistunut liittämään tähänkin osaan paljon uusia hahmoja kreikkalaisista ja roomalaisista tarustoista ja pari vanhaakin tekee paluun päähenkilöiden kiusaksi. The House of Hades on pullollaan toimintaa ja juonenkäänteitä, mutta Riordan on onnistunut kutomaan tarinan niin, että missään vaiheessa ei tullut sellaista ähkyä, että kaikkea olisi ollut liikaa. The House of Hades oli vauhdikas lukukokemus, joka loi suuret odotukset sarjan viimeistä osaa kohtaan.

Tämän kirjan myötä salaperäinen ja synkkä Nico di Angelo syöksyi suoraan yhdeksi suosikeistani. Nico ei vieläkään saanut omaa kappaletta, mutta hahmosta paljastettiin jotain suurta, mikä teki Hadeksen pojasta vieläkin kiehtovamman. Koska yritän vältellä liian isoja juonipaljastuksia, jätänpäs kertomatta enempää tuosta paljastuksesta. Myös muissa kirjoissa (kakkososaa lukuunottamatta) mielestäni hieman taka-alalle jäänyt Jason pääsi esille aiempaa enemmän. Kaikki muut päähenkilöt saivatkin oman kappaleensa, paitsi siis Nico, jonka ajatuksia olisin voinut lukea enemmänkin.

Sarjan päätösosasta tulee varmasti vielä tätäkin osaa jännittävämpi. Viides ja viimeinen osa ilmestyy englanniksi tämän vuoden lokakuussa ja on nimeltään The Blood of Olympus. Harmittavasti en onnistunut löytämään tietoa ilmestyykö The House of Hades suomeksi vielä tänä vuonna. Edellisten osien suomennokset ovat ilmestyneet seuraavana kesänä ilmestymisen jälkeen, mutta toistaiseksi sarjaa kustantavan Otavan uusimmasta uutuusluettelosta ei löydy mainintaa tämän kirjan suomennoksesta. Jäämme siis odottelemaan milloin neljättä kirjaa pääsee lukemaan myös suomeksi.

edit. Kiitos KirsikkaM tiedosta, että The House of Hades ilmestyy suomeksi heinäkuussa nimellä Haadeksen talo, totutusti Ilkka Rekiaron suomentamana.

-----
Penguin Books Ltd 2013, 597 s.
oma ostos
8 kommenttia on "Rick Riordan: The House of Hades"
 1. Hei, Haadeksen talo ilmestyy heinäkuussa Ilkka Rekiaron suomentamana eli aivan pian:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Ei tarvitsekaan sitten pitkään odotella. :D

   Poista
 2. Minäkin sain tämän juuri luettua ja olen samoilla linjoilla kanssasi. :) Riordan onnistui jälleen ja kiinnyin erityisesti hahmoihin tässä kirjassa. Nicoa koskeva paljastus oli myös napakymppi ja Percy ja Annabeth yhtä söpöjä kuin aina. ;) Kuinka sitä taas jaksaisi odottaa seuraavaa? (Viimeistä! Hui kamala! :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että Nico paljastus oli paitsi napakymppi myös aika rohkea. Viimeisen osan odottamisesta tulee tuskaa, mutta onneksi sen ilmestymiseen on enää 7 kuukautta. :D

   Poista
 3. tietääkö kukaan että jatkuuko Percyn ja kumppanien tarinat jossain muussa kirjasarjassa kun tämä kerran pian loppuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan minä en ole mistään löytänyt, että Riordan olisi tehnyt minkäänlaista ilmoitusta tai missään sanonut, että jatkaisi Percyn ja kumppaneiden tarinaa vielä Olympoksen Sankareiden loputtua. Saattaa siis olla, että tarina loppuu The Blood of Olympokseen, mutta toisaalta voihan Riordan jatkaakin vielä tämän sarjan jälkeenkin. Toistaiseksi vain kirjailija itse sen luultavasti tietää.

   Riordanilla on suunnitteilla norjalaiseen / skandinaaviseen mytologiaan perustuva sarja, joka voisi olla kirjailijan seuraava suurempi projekti / kirjasarja.

   Poista
 4. Toivottavasti olisi joku oikolukenut Rekiaron sönkkäykset.. Aika karmeita kirjoitusvirheitä ja tönköhköä lauseenrakennusta löytynyt muista Olympoksen sankareista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. Ainakin Merenjumalan pojassa oli hirveästi kirjoitusvirheitä (mistä kys. kirjan bloggaukseen kirjoitinkin), mutta Athenen merkki oli jo paremmin toimitettu, eikä sieltä niin hirveästi virheitä löytynyt.

   Kirjoitusvirheet tietysti ovat ihan inhimillisiä, mutta harmittaahan se jos niitä jää kirjan lopulliseen versioon todella paljon.

   Poista