Poimintoja syksyn ja vähän kesänkin kirjoista

Pääsiäisenä päätin vihdoinkin syventyä tutkiskelemaan kustantamoiden syksyn uutuusluetteloita, joista löytyikin läjäpäin mielenkiintoisia kirjoja, jotka ilmestyvät joko jo kesällä tai vasta syksymmällä. Kesälle ja syksylle riittää luettavaa ja varauslistani kirjastoon venyy varmasti taas todella pitkäksi kun kaikki kiinnostavat kirjat ja vähän muutakin on saatava varattua.

Syksyn ja kesän kiinnostavimpia:

Kesäkuu:
David Nicholls: Varamies (Otava)
Gabrielle Zevris: Tuulisen saaren kirjakauppias (Gummerus)

Heinäkuu:
Rick Riordan: Haadeksen talo (Otava)
Sally Reed: Puoliksi paha (Gummerus)
Sarah Lotz: Kolme (Karisto)

Elokuu:
Cormac McCarthy: Kaikki kauniit hevoset (WSOY)
Markku Karpio: Selviytymispeli (Tammi)

Syyskuu:
Charlaine Harris: Kuiskauksia haudan takaa (Gummerus)
Haruki Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet (Tammi)
Henrika Andersson: Sirpale sielua (Schildts & Södeströms)
Nina Hurma: Hatuntekijän kuolema (Gummerus)
Siri Kolu: Ihmisen puolella (Otava)
Sophie Hannah: Hercule Poirot - mysteeri (WSOY)
Terhi Rannela: Läpi yön (Otava)
Vilja-Tuulia Huotarinen: Kimmel (Karisto)

Lokakuu:
Anu Ojala: Pommi (Otava)
Aleksi Delikouras: Nörtti 3 (Otava)
Juha-Pekka Koskinen: Lumottu lelutehdas (Karisto)

Kesäkuussa pääsee lukemaan jälleen suomennettua David Nichollsia, koska kirjailijan kolmas suomennettu teos Varamies ilmestyy. Tokihan tuo pitää lukea, koska Sinä päivänä ja Kaikki peliin olivat molemmat mieleeni, joten toivottavasti Varamieskään ei aiheuta pettymystä.

Heinäkuussa pääsee nauttimaan Rick Riordanista suomennettunakin kun The House of Hades ilmestyy nimellä Haadeksen talo. Sen lukeminen toivottavasti lievittää tuskaa siitä, että sarjan viimeisen osan ilmestymistä englanniksi joutuu odottamaan lokakuulle asti. Heinäkuun muutamasta poiminnasta erityisen kiinnostava on myös Sarah Lotzin Kolme, joka esittelytekstin perusteella vaikutti todella kiehtovalta ja jännittävältä.

Markku Karpion elokuussa ilmestyvä Selviytymispeli mainitaan esittelytekstissä suomalaiseksi versioksi Nälkäpelistä, mikä vähän mietityttää, mutta aion kuitenkin antaa kirjalle mahdollisuuden, koska se muuten vaikuttaa oikein kiinnostavalta. Elokuussa ilmestyy myös Cormac McCarthyn Kaikki kauniit hevoset. En ole McCarthylta toistaiseksi lukenut kuin pysähdyttävän hyvän Tien, mutta kirjailijan muukin tuotanto kiinnostaa kovasti.

Kuten näkyy etenkin syyskuusta näyttäisi tulevan varsin kiireinen lukukuukausi, koska silloin ilmestyy useampikin kirja, jotka on varmasti päästävä heti ilmestymisen jälkeen lukemaan. Syyskuulta ainakin Nina Hurman Hatuntekijän kuolema on ehdottomasti luettava, koska Hurman esikoisteos Yönpunainen höyhen, jolle Hatuntekijän kuolema on jatkoa, onnistui lumoamaan minut. Lisäksi vaikka Siri Kolun Pelko ihmisessä ei ehkä täysin vakuuttanut, on kirjan jatko Ihmisen puolella melkeinpä pakko lukea. Syyskuun kirjoista kiinnostavaa on myös, että nyt kun Charlaine Harrisin Sookie - sarja on ilmestynyt kokonaisuudessaan suomennettuna, Gummerus aloittaa kirjailijan vanhemman Harper Connelly sarjan julkaisemisen suomeksi. En ole tuohon sarjaan erityisemmin tutustunut, mutta ehkä ainakin tuon ensimmäisen osan suomennoksen voisi lukea kun Harrisin tyylistä ainakin Sookie - kirjoissa tykkäsin.

Lokakuussa pääsee lukemaan jatkoa Haavekauppiaalle ja Nörtille, molemmat kirjoja, joita odotan oikein innolla. Juha-Pekka Koskisen Lumotussa lelutehtaassa vieläpä näyttäisi olevan yhtä veikeää kansitaidetta kuin Haavekauppiaassa.

Pari pettymystä kesän ja syksyn uutuusluetteloista löytyi. Mats Strandbergin ja Sara B. Elfgrenin Engelfors - trilogian viimeistä osaa ei ilmestykään suomennettuna jo kesällä kuten olin toivonut, vaan vasta ensi vuoden puolella. Lisäksi ihmetytti, että Beth Revisin Across The Universe - trilogian viimeisen osan suomennosta ei ilmeisesti ole vieläkään tulossa, vaikka kakkososan suomennoksesta on jo aikaa. Otavalta ilmestyy kesällä ja syksyllä niin monta nuortenkirjaa, että ilmeisesti Shades of Earthin suomennoksen julkaiseminen ei ole tärkeyslistalla kovinkaan korkealla. Harmi, koska tuotakin ehdin jo odottaa. Ehkä luenkin sitten kirjan englanniksi, enkä odottele joskus ilmestyvää suomennosta.

Olen ollut viime aikoina hirvittävän laiska blogin suhteen. Luettuna olisi kasa kirjoja, joista en kuitenkaan ole vielä jaksanut kirjoitella. Jotenkin nyt noiden uutuuksien tutkiskeleminen antoi jostain uutta intoa bloggailla taas ahkerammin, joten alankin pikku hiljaa purkaa bloggaamista odottelevien kirjojen jonoa. Siis kunnon kirjapostaustakin tulossa pian! Ja ehkä päivitystä blogin vielä talvitunnelmaiseen ulkoasuunkin.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti