Lori Brighton: The Mind Readers

Edellisessä postauksessani mainitsinkin jo, että sain tabletin ja pääsin vihdoinkin tutustumaan kunnolla e-kirjoihin. Innoissani sitten latasin Amazonin kautta ison kasan ilmaisia, englanninkielisiä (pääosin indie) YA-kirjoja, että pääsisin kokeilemaan miten e-kirjojen lukeminen tabletillani onnistuu. Kasasta piti valita joku ensimmäiseksi kirjaksi ja jotenkin päädyin tähän Lori Brightonin The Mind Readersiin, joka on trilogian avausosa. 

Cameron Wintersillä on salaisuus, jonka takia hän on isoäitinsä kanssa joutunut muuttamaan paljon ja asunut ympäri maata. Cameron osaa lukea muiden ihmisten ajatuksia, mikä on useammin kuin kerran johtanut tytön hankaliin tilanteisiin. Isoäitinsä pakottamana Cameron on salaillut taitoaan, mutta komean Lewis Douglasin kannustamana tyttö ei enää haluakaan piilotella.

The Mind Readers oli lukukokemus, josta mietin pitkään pidinkö vai enkö. Ajatustenluku ja sen aiheuttamat ongelmat ovat ideana mielenkiintoisia, mutta muuten The Mind Readers ei ollut kerronnaltaan tai hahmoiltaan erityisen häikäisevä tai erilainen. Tämä oli sellainen keskinkertainen YA-kirja, joka on ihan mukavaa luettavaa, mutta mieleen kirja ei jää niin hyvin kuin paremmat nuortenkirjat.

Kirjan päähenkilö Cameron vaikuttaa muutamien käsittämättömien valintojensa perusteella erittäin ajattelemattomalta, melkeinpä yksinkertaisesti tyhmältä. Vaikea kuvitella, että kukaan oikeasti luottaisi suurimman salaisuutensa ihmiselle, jonka on vasta hetki sitten tavannut tai muutenkaan käyttäytyisi samalla tavalla kuin Cameron muutamassa tilanteessa tekee. Onneksi loppua kohden tytön päähän vihdoinkin tulee hieman tervettä järkeä.

Lopussa tarina saa mukavan odottamattoman käänteen ja muutenkin loppupuolen tapahtumat ovat ehkä kirjan parasta antia. En arvannut ollenkaan lopussa paljastuvaa yllätystä, mistä ehdottomasti kehuja kirjoittajalle. Muutenkin kirjan loppu luo hyvin jännitystä ja odotuksia seuraavalle osalle, minkä varmaan hankin luettavakseni, vaikka tämä ensimmäinen osa ei ollutkaan mikään YA-kirjallisuuden merkkiteos.

The Mind Readers aloittaa siis samannimisen trilogian, jonka kaksi muuta osaa ovat The Mind Thieves ja The Mind Games. Molemmat näyttäisivät löytyvän Amazonistakin niin käsittämättömän pienellä hinnalla, että ainakaan kirjojen kalleuteen ei trilogian lukemisen jatkaminen kaadu.

Tämän kirjan jälkeen olen e-kirjoista yhtä innoissani kuin aiemminkin. Kirjastosta kävin kuitenkin kahmimassa jälleen ison kasan varauksia ja muita kirjoja, joten tällä hetkellä luettavana ja yöpöydällä kovasti odottelemassa luettavaksi pääsemistä on pääasiassa ihan perinteisiä kirjoja. Syksystä vaikuttaisi tulevan kiireinen paitsi opiskelujuttujen myös kirjojen ja lukemisen suhteen.

-------
2010, 236 s.
ilmainen e-kirja
2 kommenttia on "Lori Brighton: The Mind Readers"
  1. Löytyykö tätä suomeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei valitettavasti löydy :( Tällaiset hieman tuntemattomammat omakustanteet eivät taida kiinnostaa suomalaisia kustantamoita samalla lailla kuin myyntimenestykset.

      Poista