Robert Kirkman & Jay Bonansinga: The Walking Dead - Tie Woodburyyn

The Walking Deadin jäi maaliskuun lopussa telkkarissa kiduttavan pitkälle tauolle ennen syksyllä starttaavaa kuudetta tuotantokautta. Tarvitsin jotain lievittämään pitkän odotuksen tuskaa. Se jotain oli tietenkin Robert Kirkmanin ja Jay Bonansingan The Walking Dead - Tie Woodburyyn, joka on jatkoa jokunen aika sitten lukemalleni Kuvernöörin nousulle.

Kasvavat zombielaumat pakottavat Lilly Caulin ja pienen joukon selviytyjiä pakenemaan henkensä edestä etsiessään turvapaikkaa eläviltä kuolleilta. Sattumalta tie vie muureilla suojattuun kaupunkiin nimeltä Woodbury, jota johtaa rautaisella otteella itseään Kuvernööriksi kutsuva Philip Blake. Pian Lilly huomaa kuinka pelottaville raiteille Kuvernöörin ajatukset ajautuvatkaan.

Tie Woodburyyn on trilogian toinen osa, joka toimii kyllä mainiosti itsenäisenäkin teoksena. Kuvernöörin nousun tapahtumia sivutaan muutamassa kohdassa, mutta kuitenkin niin, että niistä saa varmasti ensimmäiseen osaan tutustumatonkin lukija. Jotkut asiat kuitenkin avautuvat paremmin jos Kuvernöörin nousukin on luettuna, joten kannattaa aloittaa trilogiaan tutustuminen ihan alusta asti.

Muuten oikein otteessaan pitävä tarina hieman kärsi kun todella montaa asiaa lipsahdettiin toistamaan liian monta kertaa. Esimerkiksi aivan liian monessa kohdassa mainitaan päähenkilön etu- ja sukunimi eli siis Lilly Caul, vaikka pelkällä etunimelläkin olisi varmasti selvitty. Lisäksi ärsytti, että myös aikaa toistettiin niin monesti. Koko ajan johonkin oli senjasenverran minuutteja tai henkilöt eivät tienneet, että viiden minuutin päästä tulisi jotain tapahtumaan. Muutamassa kohdassa tuollainen olisi ollut sopivan dramaattinen kerrontakeino, mutta kun sitä sitten oli melkein jokaisessa luvussa parhaimmillaan vielä useammassa kohdassa, alkoi pikkuisen väsyttää jo.

Zombietarinoiden ja tietysti TWD:n faneille Tie Woodburyyn on vauhdikasta ja jännittävää luettavaa, jossa ei tälläkään kertaa säästellä eläviä kuolleita. Itse asiassa zombeja tuntui vyöryvän entistä enemmän jokaikisen nurkan takaa selviytyjien kiusaksi.

Trilogian viimeinen osa on oikeastaan kaksiosainen, sillä The Fall of the Governor on jaettu kahdeksi kirjaksi. Toivottavasti myös trilogian päätöstä päästään lukemaan suomeksikin jossain vaiheessa.
 

------
Alkuteos: The Walking Dead: Road to Woodbury
Like 2015,  362 s.
Suom. Marika Saastamoinen
kirjastosta


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti