Kiinnostavimpia syksyn (ja vähän kesänkin) uutuuksia

Etsiskelen vieläkin sitä kirjaa, joka sytyttäisi jälleen lukuintoni ja innostuisin lukemaan jonkun kirjan ihan kokonaan. Tällä hetkellä mikään ei oikein jaksa kiinnostaa niin paljon, että parilta ensimmäiseltä sivulta pääsisin eteenpäin. Miekkamyrskykin edistyy hitaasti.

Lukujumissani huvitin kuitenkin itseäni katselemalla kustantamoiden uutuusluetteloita. Nyt viimeisetkin odottamani luettelot ovat ilmestyneet, joten pääsin kokoamaan jonkinlaista listaa, mitä kaikkea odotan kesällä ja syksyllä.



Kesäkuu:
Lauren Beukes: Zoo City - Eläinten valtakunta (Aula & Co)
Patrick Ness: Hirviön kutsu (Tammi)
Ursula Poznanski: Äänet (Atena)

Lauren Beukesilta olen lukenut Säkenöivät tytöt, josta tykkäsin, ja olen odotellut, että kirjailijalta suomennettaisiin jotain lisääkin. Nyt sitä on tulossa ja Zoo City kuulostaa todella kiinnostavalta. Suomennoksen julkaisee uudehko kustantamo Aula & Co, jolta on tulossa muutakin kivaa syksyllä.

Patrick Nessin Hirviön kutsua olen englanninkielisenä katsellut useammankin kerran ja miettinyt ostaisinko. Jim Kayn kuvittamaa tarinaa on kehuttu valtavasti, joten tämä tulee melko varmasti luettua.

Ursula Poznanskin Äänet on kolmas Beatrice Kaspary - romaani. Pidin kahdesta edellisestä (Viisi ja Sokeat linnut) osasta, joten tämäkin tulee varmasti luettua.



Heinäkuu:
Chris Riddell: Ada Gootti ja Humiseva karju (Gummerus)
Hugh Howey: Hiekka (Like)
S.K. Tremayne: Jääkaksoset (Otava)

Loistavaa, että ihanaa Ada Goottia tulee näin nopeasti lisää. Kaksi edellistä osaa ovat olleet niin ihania, että Humiseva karju on pakkolukemista. 

Alunperin viitenä pienoisromaanina julkaistu Hugh Howeyn Hiekka taitaa olla minulla englanninkielisenä e-kirjanakin, mutta luultavimmin kirjan lukeminen siirtyy suomennokseen.

S.K. Tremaynen Jääkaksosissa toinen identtisistä kaksostytöistä on kuollut, mutta vanhemmat eivät ole varmoja, kumpi. Kiinnostukseni herättämiseen ei tarvittu oikeastaan mitään muuta kuin tuo lause.





Elokuu:
Emma Cline: Tytöt (Otava)
Mats Strandberg: Risteily (Like)
Stephen King: Mersumies (Tammi)
Victoria Aveyard: Punainen kuningatar (Aula & Co)

Emma Clinen esikoisromaani vaikuttaa esittelypätkän perusteella kiinnostavalta.

Mats Strandbergin Risteilyssä lupaillaan "kauhua ruotsinlaivalla Stephen Kingin hengessä" eli tämä vaikuttaisi olevan juuri sitä, mistä minä tykkään.

Elokuussa pääsee taas lukemaan Stephen Kingiä suomeksi. Mr. Mercedes oli minulla vähän aikaa sitten lainassa kirjastosta, mutta palautin sen lukemattomana. Suomennos luultavasti innostaa jälleen tarttumaan Kingiin.

Iloitsen aina kun joku kiinnostava YA-sarja saadaan suomeksi. Victoria Aveyardin Red Queen - sarjan aloitusosa Punainen kuningatar löytyy englanninkielisenä e-kirjana minulta, mutta vielä se on lukematta. Ihan vain senkin takia, että sarja on päätetty suomentaa, aion siirtää kirjan lukemista elokuulle ja suomennokseen.




Syyskuu:
Hanna-Riikka Kuisma: Viides vuodenaika (Like)
Haruki Murakami: Miehiä ilman naisia (Tammi)
Julie Murphy: Dumplin (Otava)

Kesän ja syksyn odotetuimpien joukossa ei minun kohdallani juuri suomalaisia ole. Hanna-Riikka Kuisman Viides vuodenaika tekee kuitenkin poikkeuksen.

Edellinen Murakami suomennos on vielä lukematta, mutta silti odotan jo seuraavaa. Syyskuussa sitä sitten pääsee lukemaan.

Julie Murphyn Dumplin kuulostaa ihanalta nuortenkirjalta itsensä hyväksymisestä - koosta viis.



Lokakuu:
Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga - Neljäs kirja (Like)
Catherine McGee: Tuhat kerrosta - Pudotus (Otava)
John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle: Let It Snow (WSOY)
Maria Turtchaninoff: Naondel (Tammi)
Steinar Bragi: Sumu (Like)

Lisää Sagaa, kyllä kiitos! Hienoa, että lisää saadaan suomeksi suht. nopealla tahdilla.

Catherine McGeen kirja aloittaa Tuhat kerrosta trilogian, jossa ollaan tulevaisuuden New Yorkissa tuhatkerroksisessa superpilvenpiirtäjässä.

John Greeniä tulee tänä vuonna ihan tuplasti kun lokakuussa ilmestyy Greenin, Maureen Johnsonin ja Lauren Myraclen yhteisteos Let It Snow. En edelleenkään ole Greenin suurin fani, mutta enköhän minä tämänkin lue.

Maria Turtchaninoffin Naondel on itsenäistä jatkoa Maresille. Kirjassa palataan Punaisen luostarin perustamisen aikoihin.

Steinar Bragin Sumu lupailee psykologista jännitystä Islannin takamailla. Neljä nuorta aikuista törmää sankassa sumussa mökkiin, jonka salaperäiset asukkaat tarjoavat matkalaisille yöpaikan. Kuulostaa hyytävältä - ja hyvältä.

7 kommenttia on "Kiinnostavimpia syksyn (ja vähän kesänkin) uutuuksia"
  1. Kiva katsaus. Tuota Zoo Cityä vähän tutkiskelin itsekin tai paremminkin luin, mitä siitä on kirjoitettu Aulan katalogissa. Vaikutti kiinnostavalta. Ja Murakami on aina Murakami. Herra Haruki ensimmäinen :)

    VastaaPoista
  2. Minulla on ihan samnlainen jumi! Maksimissaan puoleen väliin saan luettua, ja sitten alkaa tylsistyttää. :/

    Erittäin hienoja kansia valitsemillasi kirjailla. Jääkaksoset ja Sumu vaikuttavat kirjoilta, joihin minunkin täytynee tutustua - kunhan huvittaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla tuntuu jumittavan heti muutamalla ensimmäiselle sivulle useimpien kirjojen kanssa. Pitää varmaan vain löytää juuri se oikea kirja, joka tempaisee itseensä kiinni heti alusta oikein kunnolla :)

      Poista
  3. Minä en ole vielä hirveästi ehtinyt tutustua syksyn uutuuksiin, joten oli mielenkiintoista lukea tämä sinun listasi. Noista valitsemistasi kirjoista Maria Turtchaninoffin uusin vaikuttaa omasta mielestäni ehdottomasti kiinnostavimmalta. Olen pitänyt todella paljon kaikista hänen aiemmista teoksistaan!

    VastaaPoista
  4. Olen aivan hullaantuneessa mielentilassa :D Kaikenlaista ihanaa sitä onkin kirjanystäville tarjolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopas muuta! Syksyä odottaa nyt oikein innolla kun tietää, että silloin on tulossa ihanaa luettavaa :)

      Poista
  5. Kiitos hyvistä lukuvinkeistä! Syksyn kirjasadosta odottelen innokkaimmin Kingiä ja täytyy kyllä tutustua myös Strandbergiin.
    Hyvää lukukesää!

    VastaaPoista