Janet Evanovich: Ensin rahat

Kiinnostuin Janet Evanovichin Stephanie Plum - sarjasta törmättyäni kirjastossa yhteen sarjan myöhemmistä osista. Tietenkään en siitä voinut aloittaa lukemista, vaan oli pakko etsiä käsiini sarjan aloittava teos Ensin rahat (suomennettu myös nimellä Vainko rahasta, Stephanie?).

Stephanie Plum on jäänyt työttömäksi alusvaatteiden sisäänostajan työstään ja suuressa rahapulassa Stephanie onnistuu keinottelemaan itselleen serkkunsa firmasta työn palkkionmetsästäjänä. Täysin kokematon Stephanie saa ensimmäiseksi työkseen napata murhasta epäillyn Joseph Morellin, jonka kanssa Stephaniella on epämääräinen menneisyys. Morellin lisäksi Stephanien riesana on nyrkkeilijä Benito, joka raivostuneena tutkimuksista yrittää saada naisen hengiltä. Stephanien on siis paitsi löydettävä Morelli, myös pysyttävä hengissä ja vieläpä opeteltava kaikki palkkionmetsästäjän tarvitsemat taidot melkeinpä yhdessä yössä.

Ensin rahat on hyvin viihdyttävä ja kepeäkin jännäri, jonka pääosassa on ihastuttavan omapäinen ja vahva Stephanie Plum. Vaikka Stephanien toilailut välillä ovatkin melko typeriä ja naurettavia, hän ei onneksi ole niin heikkomielinen naikkonen, että kapsahtaa (ainakaan kokonaan) heti ensimmäisen vastaantulevan miehen kaulaan. Lisäksi kirjan ilopillerinä oli aivan mainio Stephanien isoäiti, joka ei todellakaan ole mikään tavallinen mummeli.

Kirjan koukuttava juoni onnistui nappaamaan otteeseensa, minkä vuoksi luin tämän todella nopeasti. Ensin rahat on sopivan kepeä jännäri, mikä on vaihtelua kaikille synkisteleville ja vakaville dekkareille, mitä olen aiemmin lukenut.

Aion varmasti jatkaa sarjan lukemista ja kävinkin jo kirjastosta hakemassa toisen ja kolmannen osan, joiden kimppuun toivottavasti pääsen mahdollisimman pian. Luettavaa sarjassa riittääkin, sillä sarjasta on ilmestynyt yhteensä 19 (!) osaa, joista 9 ensimmäistä on ilmestynyt myös suomennettuna.

------
Alkuteos: One for the money
WSOY, 318 s.
Suom. Hanna Tarkka
kirjastosta
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti