E. Lee & C. Quinn: Storm Warning

Otin riskin Storm Warningin kanssa ja hankin sen omaksi lyhyen esittelyn ja parin varovasti silmäillyn Goodreads arvostelun houkuttelemana. Luin tämän oikeastaan jo jokin aika sitten, mutta tästä kirjoitteleminen on venynyt kesäkiireiden ja yleisen laiskottelun takia. 

Hope's Grove ja Summit Bluffs ovat kaksi täysin erilaista asuinaluetta. Hope's Grove on pieni maalaiskaupunki, jossa hiekkatietä reunustavat pellot kun taas Summit Bluffs on rikkaiden esikaupunkialue, jossa nurmikot ovat täydellisesti hoidettua ja talot melkein palatseja. Kesä muuttuu hetkessä kiinnostavammaksi kun Hope's Groven kasvattien Kylen, Ella Janen ja Cooperin sekä Summit Bluffsissa asuvien Haydenin ja Camin polut kohtaavat. Rajun myrskyn noustessa nuorten elämät muuttuvat peruuttamattomasti.

Storm Warning oli erittäin positiivinen yllätys, jota en pystynyt päästämään käsistäni muuten kuin pakotettuna. Ilman turhia keskeytyksiä olisin varmasti lukenut tämän yhdeltä istumalta, eikä muutenkaan hieman yli 200 sivuisen kirjan lukemiseen kauan mennyt.

Storm Warning on hieno ja hyvin kirjoitettu teinien kasvutarina, jossa jokainen viidestä päähenkilöstä pääsee vuorollaan ääneen. Lee ja Quinn ovat kirjoittaneet hahmoistaan juuri sopivan rosoisia, mikä tuo tarinaan mukavasti aitoutta ja särmää. Oli mukavaa lukea pitkästä aikaa realistisempaa nuortenkirjaa, joka ei ollut dystopia tai sisältänyt mitään oikeasta maailmasta poikkeavaa. Pidin tästä ehkä senkin takia niin paljon, koska kirjasta muistui mieleen Dawson's Creek ja pari muuta tv-sarjaa, joita rakastin ollessani itse teini-iässä.

Kirjan lopussa hämmennyin suuresti, sillä Storm Warning loppui niin jännittävään ja samalla järkyttävään cliffhangeriin, että tarinaan haluaisi lisää jatkoa, että tietäisi miten kaikessa tulee käymään. Jos en jo aikaisemmin ollut varmistunut siitä, että tätä sarjaa ehdottomasti haluan lukea enemmänkin, loppuratkaisu sinetöi asian.

Jatkoa Storm Warningille ja Broken Heartland - sarjalle on tulossa. Kirjan lopussa lupailtiin, että seuraava osa, Path of Destruction, ilmestyisi keväällä 2014, mutta sarjan Facebook - sivujen mukaan ilmestyminen on venähtänyt. Kovasti kuitenkin lupailtiin, että jatkoa on kyllä tulossa. Toivottavasti pian!

------
2013, 202 s.
oma ostos
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti