Janet Evanovich: Kahta kovemmin

Siinä vierähtikin sitten vähän pidempi tovi kun sain luettua toisen osan Janet Evanovichin Stephanie Plum - sarjasta. Sen ensimmäisen, Ensin rahat, luin lokakuussa 2012 ja jo silloin tarkoituksena oli jatkaa sarjaa melkein samantien, mutta jotenkin jatko vain aina jäi lukematta. Tämä kirja ehti olla minulla lainassa varmaankin puolenkymmentä kertaa, mutta aina palautin sen lukemattomana. Paitsi nyt! Kesän uutuuksia odotellessani kaipasin jotain luettavaa ja Kahta kovemmin sopi siihen loistavasti.

Stephanie Plum onnistui keinottelemaan itsensä palkkionmetsästäjäksi serkkunsa firmaan. Helpolta vaikuttava työkeikka paljastuukin roimasti vaikeammaksi, minkä lisäksi Stephanien auto varastetaan ja lisätulojen houkuttelemana Stephanie ottaa vastuulleen löytää 24 varastettua ruumisarkkua. Lisäksi Stephanien polut risteävät melkein joka käänteessä Joe Morellin kanssa, mistä ei välttämättä hyvää seuraa. 

Kahta kovemmin oli ihan mukavaa luettavaa, vaikka välillä tuntuikin etenevän hieman jähmeästi ja muutamassa kohdassa mietin jättäisinkö kirjan kesken, koska tarina ei vaikuttanut niin viihdyttävältä kuin Ensin rahat oli. Mutta jotenkin Evanovich sai minut kuitenkin jatkamaan ja lopulta Kahta kovemmin ei ollutkaan niin kehno lukukokemus kuin jossain vaiheessa vaikutti.

Kirjan ehdottomasti parhainta ja hauskinta antia oli loistava isoäiti Mazur, joka sai hyväntahtoisilla toilailuillaan ja sutkautuksillaan hymyn huulille. Isoäiti Mazur jätti varjoonsa myös päätähti Stephanien, joka tässäkin osassa oli mukavan omapäinen ja räväkkä, eikä onneksi niin typerä kuin välillä edellisessä kirjassa.

Tämä sarja ei kuulu niihin kirjasarjoihin, joita lukisin erityisen ahkerasti, mutta ehkä Evanovichin kirjat voisivat olla juuri sopivaa kesäluettavaa. Ehkä sarjan kolmaskin osa, Kolmas kovanokka, tulee siis kesän aikana luettua jos aikaa riittää kiinnostavimmilta kirjoilta ja etenkin muutamalta kovasti odottamaltani uutuuskirjalta. Kesätyöt ja jalkapallon MM-kisat syövät tällä hetkellä niin paljon aikaa, että toistaiseksi on melko hiljaista lukurintamalla, mutta onhan kesää vielä pitkään jäljellä!

-----
Alkuteos: Two for the dough
WSOY 2009, 330 s.
Suom. Hanna Tarkka
kirjastosta
2 kommenttia on "Janet Evanovich: Kahta kovemmin"
  1. Pitäisi itsekkin ottaa tämä lukuun jossain vaiheessa. Eka osa oli kyllä hauska ja ajatus oli minullakin jatkaa pian sarjan parissa, mutta jäänyt on minultakin. :D

    VastaaPoista
  2. Anu, nyt olisi sinun vuorosi valita kirja...

    VastaaPoista