Lauren Conrad: Infamous

Lauren Conradin Fame Game - trilogia tulee päätökseensä tämän osan myötä. Edellisen osan, Starstruck, luin viime lokakuussa ja tämäkin on jo ehtinyt odotella lukemista jonkin aikaa. Infamous oli juuri sopivan kepeää kesäluettavaa, vaikka tämä päätösosa lievä pettymys olikin.

The Fame Game kaipaa kirkkainta ja kiinnostavinta tähteään, mutta myrskyisän lähtönsä jälkeen Madison on päättänyt palata kameroiden eteen vain omilla ehdoillaan. Carmenin elokuvaura on hurjassa nousussa ja juorulehdet kirjoittelevat hieman liiankin ahkerasti ja tarkasti tähtösen elämästä. Katesta ollaan leipomassa seuraavaa musiikin supertähteä, minkä lisäksi sarjan tylsimmäksi leimattu Kate saa postia pelottavan innokkaalta ihailijalta.

Kaikki Conradin kirjat ovat kevyttä luettavaa, eikä Infamous ollut mikään poikkeus. Tämän lukemisessa ei pitkään mennyt, sillä Conradin kirjoitustyyli on hyvin nopealukuista ja sujuvasti etenevää. Onhan tämä tämmöistä helppoa hömppää, mutta aina joskus on mukava lukea juuri sitä.

Kirjan lopetuksessa oli samanlaisia ongelmia kuin L.A Candyn viimeisen osan, Suolaista ja makeaa, lopetuksessa eli se vaikutti hätäisesti keksityltä ratkaisulta. Muutenkin muutamassa juonikuviossa (esim. Katen stalkkeri, Kate/Drew/Carmen - kuvio) olisi ollut potentiaalia saada aikaiseksi enemmän draamaa ja sen myötä käänteitä tarinaan. Sen sijaan nuo oli käsitelty hyvin nopeasti melkein kuin pelkässä sivulauseessa. Tuo kolmiodraama kyhäelmä oli jotenkin väsynyt juonenkäänne, josta en pitänyt ollenkaan.

Kokonaisuudessaan The Fame Game - trilogia oli oikein mukava, päätösosan vioista huolimatta. Päähenkilö Madison muuttui tämän sarjan myötä siitä ärsyttävästä bitchistä paljon sympaattisemmaksi ja ymmärrettävämmäksi hahmoksi, jonka ilkeän ja täydellisesti puunatun kuoren alla oli ihan oikeasti hyvä ihminen. Ei olisi uskonut L.A Candyn perusteella.

Täysin tähän kirjaan liittymättömänä huomiona, tajusin, että en ole muistanut / jaksanut kirjoitella aika monesta kirjasta, joita olen ehtinyt tämän vuoden aikana lukea. Goodreadsiin olen ne kyllä lisännyt, mutta blogissa en ole esitellyt. Pitääkin yrittää kirjoitella niistä vaikka jotain yhteistä koontia, että saa bloginkin ajantasalle luetuista. Muutenkin tulee varmasti paljon kirjoiteltavaa tänne, koska kesästä näyttäisi tulevan varsin kirjarikas.

------
Harper Collins 2013, 277 s.
oma ostos
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti