Kendare Blake: Anna Dressed in Blood

En ole ennen juurikaan hyödyntänyt Goodreadsia kiinnostavien kirjojen etsinnässä, mutta nyt olen vihdoinkin tajunnut miten helppoa sieltä onkaan löytää kirjoja, joista ei muuta kautta varmaan edes saisikaan tietää. Kendare Blaken Anna Dressed in Blood löytyi juuri Goodreadsista, kuten myös pari muutakin kirjaa, joita olen hyllyyni hankkinut. 

Kuolleen isänsä jalanjälkiä seuraava Cas Lowood jahtaa ja tuhoaa henkiä, jotka ovat jämähtäneet kummittelemaan kuolemiensa näyttämöille. Vihje vanhalta ystävältä vie Casin ja hänen äitinsä Thunder Bayn kaupunkiin, jossa urbaanilegendan mukaan on vaarallinen henki nimeltä Anna Dressed in Blood. Hän on tappanut jokaisen, joka on astunut hengen ränsistyneeseen kotitaloonsa, mutta Casin hengen Anna kuitenkin säästää. Thunder Bayn keikasta ei tule vain yhtä muiden joukossa, sillä Anna on jotain paljon erikoisempaa ja voimakkaampaa kuin Cas on koskaan ennen tavannut. 

Anna Dressed in Blood oli alusta asti räväkkää ja tiivistunnelmaista teinikauhua. Tapahtumat lähtevät liikkeelle nopeasti ja tarina kuljettaa mukanaan sujuvasti. Mukana kieltämättä oli vivahteita ainakin Supernatural tv-sarjasta, mutta onneksi tuo ei ollut liian häiritsevää. Anna Dressed in Blood toimi oikein hyvin ja tätä lukiessa vierähti useampikin tovi kun lukemista ei millään pystynyt lopettamaan kesken.

Pidin päähenkilö Casista ja Annasta, jolla oli yllättävä yhteys Suomeenkin. Mukaan tarinaan esiteltiin lopulta niin monta hahmoa, että niitä tuntui lopulta olevan liikaakin, sillä äkkiä yksinäinen haamunmetsästäjä ei ollutkaan enää aivan niin yksinäinen. Kirjassakin esitetyt vertaukset Buffy the Vampire Slayerin porukkaan eivät olleet aivan tuulesta temmattuja.

Pidin kirjasta suunnattomasti siihen asti kunnes päästiin ihan loppupuolelle. Lopun sekamelska tuntui olevan kuin aivan eri tarinasta ja loppua olisi voinut hieman pätkiä, että tarina ei olisi saanut aivan niin valtavaa täyskäännöstä. Lopun sekavuus jättää tarinaan tavallaan ihan hyvään kohtaan, josta sarjan seuraavan osan on helppo jatkaa.

Anna Dressed in Blood on siis sarjan ensimmäinen osa. Toinen, Girl of Nightmares, on jo ilmestynyt. Casin ja Annan tarinan jatko kiinnostaa, joten kakkososan varmaankin jossain vaiheessa hankin luettavaksi.

Rakentelin blogilleni uuden ulkoasun, sillä halusin omanlaiseni ulkoasun. Siitä tulikin sitten simppeli ja selkeä. En kuitenkaan vielä ole täysin tyytyväinen tähän, joten ulkoasuun luultavasti tulee vielä pientä hienosäätöä. Otsikon ihastuttava kuva siskoni piirtämä. Kiitos hänelle siitä! :) 
------
Tor Books 2012, 316 s.
oma ostos
3 kommenttia on "Kendare Blake: Anna Dressed in Blood"
 1. Harmi että loppu ei oikein toiminut. Minulla on tämä myös jo pidemmän aikaa pyörinyt lukulistalla (goodreads on tosiaan mahtava kirjojen löytöpaikka!). Pidän hurjasti tämän tyyppisistä vähän synkänoloisista kirjoista, etenkin kansikuva on minusta ihastuttava!

  Blogisi uusi ulkonäkö on kiva! Ehkäpä vähän väriä kaipaisin, mutta muuten blogisi on kauniin selkeä ja tyylikäs!

  VastaaPoista
 2. Tämä kirja on ollut lukulistallani jo pidemmän aikaa, mutta lähitulevaisuudessa en näe itseäni tätä hankkimassa - liikaa muuta luettavaa! Itse olen täysin koukuttunut Goodreadsiin ja varmasti 90% luettavastani bongailen sieltä ja hommailen mahdollisesti omaan hyllyyni. Hieno tämä uusi ulkonäkö! :)

  VastaaPoista
 3. Minuakin tämä kiinnostaa, mutta vielä kiinnostus ei ole kohonnut niin korkeaksi, että olisin hankkinut kirjan itselleni. Jos kirjastosta löytyisi, olisin ehkä jo kirjan lukenutkin.

  Tuo uusi otsikkosi on aivan upea. Jäin hetkeksi tuijottamaan sitä ihastuneena.

  VastaaPoista