Kirjahyllyn uudet tulokkaatSalakavalasti ennen niin pieni kirjakokoelmani on jotenkin räjähdysmäisesti päässyt kasvamaan, vaikka edelleen hankin suurimman osan lukemisistani kirjastosta. Tarvitsisin kipeästi uuden, isomman kirjahyllyn, että kaikki kirjat saisi nätisti esille. Nyt ne ovat vähän liian tiiviisti ja epämääräisissä kasoissa. Olen kuitenkin sen verran nirso hyllyn suhteen, että vielä ei ole sopivaa sattunut vastaan. 

Mutta jotenkin siitä huolimatta, että kohta uusille kirjoille ei ole enää pientäkään tilaa, tulipahan jälleen sorruttua ja hankittua pienen pinon verran täytettä hyllyyn, kuten yllä näkyy.


 Kate Mosse: Krypta & Donna Tartt: Jumalat juhlivat öisin

Molemmat löytyivät samalla reissulla Punaisen Ristin Kontista. Mossen kirja oli oikeastaan heräteostos, vaikka kirja tottakai vaikutti oikein mielenkiintoiselta ja muistelen lukeneeni jostain blogista kirjasta jotain hyvääkin. Krypta on sarjan toinen osa, joten ehkä ennen tuon lukemista pitää kirjastosta etsiä se ensimmäinen. 

Uskallanko edes myöntää, että Jumalat juhlivat öisin on minulta vielä ihan kokonaan lukematta. Koska kirja on kiinnostanut jo pidempään, kuten Tarttin muukin tuotanto, ei tarvinnut kovin montaa hetkeä harkita nappaanko kirjan mukaani. Hintakin oli parin euron pintaan. Kirjaa tutkiessani mietiskelin, että olin jotenkin kuvitellut kirjan paljon paksummaksi. Ehkä 'laihuus' johtuu vain tästä painoksesta.Cat Winters: In the Shadow of Blackbirds

Tätä kirjaa ehdin Goodreadsista ja Adlibrikseltä katsella jo pidempään ennen kuin päätin, että nyt vihdoinkin sitten hankin kirjan omaan hyllyyn. Jotenkin olen hurmaantunut näihin photo-illustrated romaaneihin (kuten esim. Ransom Riggsin Hollow City), vaikka tässä kirjassa pikaisella vilkaisulla kuvilla ei näyttäisi olevan niin suurta osaa kuin esimerkiksi juuri tuossa Hollow Cityssa. Goodreadsissa tästä on näköjään tykätty oikein paljon, joten ehkä uskallan varovasti odottaa kirjan olevan hyvä.The Walking Dead - Kuudes kirja & Alex + Ada, volume 2

Tässäpä kaksi sarjakuvaa, joita olen odottanut melkeinpä kuin kuuta nousevaa. Kirjahyllyssäni majailee viisi aiempaa Egmontin suomeksi julkaisemaa TWD kokoelmaa ja kuudeskin oli siis pakko hankkia. 

Viime kuussa luin Jonathan Lunan ja Sarah Vaughnin Alex + Ada sarjan ensimmäisen viiden numeron kokoelman ja ihastuin heti. Kun volume 2 sitten ilmestyi, olihan se pakko hankkia heti omaksi. Olen vielä yrittänyt hillitä itseäni, että en näiden kahden sarjiksen kimppuun hyökkäisi. Luettavana olisi nimittäin pari sellaista kirjaa, jotka pitäisi saada luettua mahdollisimman pian, mm. lukupiiriin. Mutta sitten kyllä nautiskelen hyvästä sarjakuvasta rauhassa. 
Bonuskuvana vielä kirjojen kuvauksessa "avustanut" kissaeläin, joka tunki itsensä useampaankin kuvaan varsinkin sarjisten kanssa. Kirjahyllyn uudet asukkaat on nyt virallisesti nuuskittu ja hyväksytty myös yhden tämän talouden karvaisen asukkaan toimesta. :)
8 kommenttia on "Kirjahyllyn uudet tulokkaat"
 1. In the Shadow of Blackbird on kiinnostanut minua niin pitkään! Odotan mielenkiinnolla, mitä siitä pidät :) Ja oi miten ihana väritys kissallasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kyllä himottaisi ottaa lukuun vaikka heti, mutta kun olisi jo ennestään muitakin odottamassa lukemista. Ehkäpä annan tuolle luvan kiilata jonon ohi...

   Hih, onhan tuo vähän veikeän värinen kisuli :)

   Poista
 2. Ooo Alex + Adasta on jo tullut kakkososa! Täytyypä laittaa listalle, haluan kyllä lukea sen. Minulla on myös sama painos tuosta Jumalat juhlivat öisin, vaan enpä ole minäkään sitä vieläkään lukenut. Lisäksi hyllystä löytyy Kate Mossen Labyrintti, se on kaiketi se ensimmäinen osa, vai ovatko kirjat edes ihan niin yhtenäistä sarjaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkososa ilmestyi muistaakseni parisen viikkoa sitten eli ihan uunituore tapaus vielä. Toivottavasti pääset lukemaan sen mahdollisimman pian! :)

   Tuo Labyrintti taitaa tosiaan olla ensimmäinen osa. En vain ole tutustunut sarjaan vielä niin tarkasti, että osaisin sanoa ovatko enemmän itsenäisiä osia vai yhtenäisempää.

   Poista
 3. Kissaeläimet! <3 Olen lukenut molemmat Mossen suomennetut kirjat aikoinaan ja ihan tykännyt niistä. Olenkin ihmetellyt, miksi sarjan kolmatta osaa ei ole suomennettu, vaikka se on ilmestynyt jo muutama vuosi sitten. Muistaakseni kirjat toimivat myös itsenäisinä teoksina, eivät ole jatkuvaa sarjaa, liittyvät vain toisiinsa aihepiireittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos toimivat myös itsenäisinä kirjoina niin minun ei välttämättä tarvitse erikseen etsiä ensimmäistä osaa ennen kuin voin uppoutua Kryptan pariin. :)

   Poista
 4. Minullakin on tuo samainen painos Donna Tarttin kirjasta. Silmän katse on vangitseva, ja niin on kirjakin. :) Mossen kirjatkin olen joskus lukenut, ja nehän olivat oikein viihdyttävää ajankulua. Kivoja löytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarttin kirjassa on kyllä yksinkertaiset, mutta kieltämättä todella vangitsevat kannet. :)

   Poista