Alan Bradley: Piiraan maku makea

Olen kuullut Alan Bradleyn Flavia de Luce - sarjasta paljon kehuja. Jo tämän ensimmäisen kirjan suomennoksen ilmestymisen aikaan vähän arvoin, että luenko vai enkö, mutta jotenkin sarjaan tutustuminen on vain jäänyt. Siskoni luki Piiraan maku makean ja kehui kovasti ja vähän patisteli minuakin lukemaan. Vilkaisin pari ensimmäistä sivua ihan mielenkiinnosta ja olihan se sitten lopulta pakko lukea kokonaan.

Flavia de Luce elää leski-isänsä ja kahden isosiskonsa kanssa suvun kartanossa Buckshawissa Englannin maaseudulla. Siskojaan inhoava Flavia rakastaa kemiaa, erityisesti myrkkyjä. Eräänä päivänä kartanon kurkkupenkistä löytyy kuollut mies. Neuvokas Flavia päättää ottaa murhatutkimuksen omiin käsiinsä ja ratkaista arvoituksen.

Jo ensimmäisten sivujen perusteella odotin tältä kirjalta paljon, eikä onneksi tarvinnut pettyä ollenkaan! Piiraan maku makea on loistava kirja, jonka tarina on hitaammistakin kohdista huolimatta oikein vetävä. Tykkäsin siitä, että tämä oli sellainen vähän lempeämpi dekkari, jossa ei liioilla raakuuksilla mässäilty.

Pikkuvanha Flavia on päähenkilönä ihan huippu. Nokkela ja itsenäinen Flavia on kiinnostunut asioista, joista ehkä 50-luvulla eläneen ikäisensä ei pitäisi olla kiinnostunut, myrkyt ja kuolema etunenässä. 

Lukukokemus ehkä hieman kärsi siitä, että luin tätä hieman hajanaisesti. Se johtui kuitenkin ainoastaan kaikenlaisista ikävistä kiireistä ja jumituksista, ei ollenkaan itse kirjasta. Kun kirjan kanssa pääsi hyvään vauhtiin, Piiraan maku makea oli nopealukuinen ja juuri sopivan jännittävä.

Aion ehdottomasti jatkaa sarjan parissa. Siskolla näyttäisikin olevan kakkososa Kuolema ei ole lasten leikkiä hyllyssään, joten ehkä pitääkin käydä vohkimassa se itselleni luettavaksi.

------
Alkuteos: The Sweetness at the Bottom of the Pie
Bazar 2014, 388 s.
Suom. Maija Paavilainen
kirjastosta

1 kommentti on "Alan Bradley: Piiraan maku makea "
  1. Oi tämä oli niin hyvä. Pitäisi itsekkin jatkaa sarjan parissa. Falvia on kyllä huippu päähenkilö. :)

    VastaaPoista