Lauren Conrad: Petoksia ja valheita

Lauren Conrad on tullut tutuksi lähinnä Laguna Beach ja The Hills tosi-tv-sarjoista. Suhtauduinkin epäillen Conradin esikoisteokseeen L.A. Candy, enkä minulla ollut kirjan suhteen kovin suuria odotuksia. L.A. Candy kuitenkin osoittautui erittäin viihdyttäväksi kirjaksi mielenkiintoisesta aiheesta (tosi-tv tähteys). Petoksia ja valheita on jatkoa L.A. Candylle ja sen päähenkilöiden Jane Robertsin ja Scarlett Harpin tarinalle.

Jane Roberts ja Scarlett Harp muuttivat Los Angelesiin aivan muista syistä kuin päästäkseen kuuluisan tv-tuottajan luoman L.A. Candy tosi-tv-sarjan tähdiksi. Sarjan suosion myötä Janen ja Scarlettin elämä muuttui täydellisesti, sillä kamerat seuraavat heidän elämänsä kaikkia hetkiä. Roskalehdistön saadessa käsiinsä rohkeita kuvia Janesta, tämä päättää karata juonittelevan vastanäyttelijänsä Madison Parkerin kanssa Meksikoon skandaalilta pakoon. Janen luottamus Madisoniin tulehduttaa hänen suhteensa parhaaseen ystäväänsä Scarlettiin ja tytöillä on edessä muitakin vaikeuksia kuin juoruja nuuskiva lehdistö ja rakkaussotkut.

Petoksia ja valheita on juuri sopiva sekoitus chick litiä, hömppää ja viihdettä. Kirja on erittäin helppo- ja nopealukuinen. Itse uppouduin tähän kirjaan täysin ja melkein huomaamatta se tulikin luettua hieman yli päivässä. Conrad kirjoittaa erittäin pirteästi ja tyyli sopiikin todella hyvin tällaiseen kirjaan. Petoksia ja valheita ei ole syvällistä ja tummaa pohdintaa sisältävä vakava teos, vaan mehukkaan viihdyttävä paketti nuorten naisten elämää ihmissuhdeviidakossa maustettuna julkkiselämän haittapuolilla.

Kiinnostavinta kirjassa on juuri tosi-tv-sarjan tekemisen kuvailu ja kaikki kulissien takaiset tapahtumat, mitä tavalliselle katsojalle ei yleensä paljasteta. Conradilla on omakohtaista kokemusta tosi-tv-sarjojen teosta, joten suurin osa asioista on varmasti sieltä poimittuja. Tosi-tv ei olekaan niin spontaania ja todellista kuin kuvittelisi sen olevan, vaan yleensä keinotekoista ja melkeinpä käsikirjoitettua. Alussa tosi-tv-sarjaan osallistuminen tuntuukin kirjan päähenkilöistä Janesta ja Scarlettista hienolta, mutta varsinkin Scarlettin kohdalla hienous alkaa rapista kun kamerat tunkevat kaikkialle, minne niitä ei haluaisi. Jane sen sijaan suhtautuu tähteyteen paremmin kuin ystävänsä, vaikka juuri julkkisstatus onkin aiheuttanut hänen suurimmat ongelmansa kirjan alkutilanteessa.

Petoksia ja valheita on juuri sopivaa luettavaa jos kaipailee kevyttä ja viihdyttävää lukukokemusta. Sarjan kolmannen ja viimeisen osan suomennos Suolaista ja makeaa ilmestyy kesäkuussa. Wikipedia tiesi lisäksi kertoa, että Conrad on kirjoittanut L.A. Candy - sarjalle spin-offia, joka keskittyy L.A. Candyn sivuhenkilöön Madison Parkeriin.

------
Alkuteos: Sweet little lies
Readme.fi 2012, 269 s.
kirjastosta
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti