Lincoln Child: Sulamispiste

Juhannuslukemiseksi valikoitui useammastakin vaihtoehdosta tällä kertaa dekkari. Tykkäsin kovasti Lincoln Childin yhdessä Douglas Prestonin kanssa kirjoittamasta Pendergast - sarjaan kuuluvasta Kuoleman asetelma kirjasta, joten mielenkiinnolla odotin millaista jälkeä Child on yksinään saanut aikaan.

Alaskassa jäätiköitä tutkiva tiedemiesryhmä löytää syvältä jään sisältä valtavan 10 000 vuotta vanhan kissapedon ruumiin. Tutkimusryhmää sponsoroinut filmiyhtiö haluaa hyötyä löydöstä ja pedon sulattaminen päätetään lähettää suorana TV-lähetyksenä. Eläin kuitenkin katoaa ennen lähetystä ja pian yksi kuvausryhmän jäsenistä löytyy raa'asti surmattuna. Kun toinenkin kuvausryhmäläinen joutuu väkivaltaisen hyökkäyksen uhriksi, on selvää, että arktisen yön pimeydessä vaanii saalistaja, joka ei aio säästää ketään.

Sulamispiste on nautittava paketti jännitystä, vaikka ajoittain tarina olisikin kaivannut tiivistämistä. Varsinkin alkupuolella olisi voinut useammankin asian jättää pois ja hypätä nopeammin toimintaan, sillä nyt tarina on joiltain kohdilta juuri tuolta alkupuolelta jopa tylsä. Onneksi kun päästään paremmin kiinni toimintaan ja kunnon jännitykseen tarinaa ei ole turhaan väkisin yritetty venyttää pidemmäksi.

Jotkut asiat olivat kirjassa hieman epäuskottavia, mutta kun suhtautuu tähän niin, että kyseessä on hyvää viihdettä, eikä tietokirjallisuutta, tarinasta nauttii oikein mukavasti. Child osaa pitää jännitystä yllä paljastamalla aina juuri sen verran, että lukija koukuttautuu kirjan pariin. Kirjan henkilöistä kukaan ei nouse ylitse muiden erityisen mielenkiintoisena, mutta se ei haittaa ollenkaan, koska Sulamispiste on hyvä yliluonnollisiakin elementtejä sisältävä dekkari muutenkin.

------
Alkuteos Terminal Freeze
Gummerus, 431 s.
Suom. Jorma-Veikko Sappinen 
kirjastosta
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti