Lisi Harrison: Monster High 2 - Salatut elävät

Olen jo yli parikymppinen, mutta silti pidän nukeista tai ainakin tietyistä nukeista. Ihastuin Mattelin valmistamaan Monster High - nukkesarjaan kun ensimmäisen kerran näin nukkeja kaupan hyllyillä. Näin aikuisena mielessä ei ole päästä leikkimään ihanan kamalilla MH - nukeilla vaan itselleni ne ovat enemmänkin kauniita keräilyesineitä kuin nukkeja. Tällä hetkellä minulla ei ole kuin muutama sarjan nukke, ne suurimmat suosikkini, mutta ehkä vielä jossain vaiheessa kokoelmani kasvaa isommaksi. Monster High ei ole pelkästään nukkesarja, vaan hahmot seikkailevat paitsi netissä julkaistavissa webisodeissa myös neliosaisessa kirjasarjassa, joka tosin poikkeaa aika paljon webisodien maailmasta. Salatut elävät on kirjasarjan toinen osa.

Koulun kuningatar Cleopatra De Nile on aina ollut koulun suosituin tyttö, mutta nyt uudet tulokkaat Frankie Stein ja Melody Carver ovat varastamassa hänen valokeilaansa. Ehkä Teen Voguessa poseeraminen palauttaisi Cleon suosion, mutta Frankien ja Melodyn suunnitelma hirviöiden vapauttamiseksi elämään tavallista elämää tavisten keskuudessa uhkaa Cleon suunnitelmaa. Sotkussa on tietenkin mukana myös ihastumisia ja poikia, joten mikään ei suju helposti.

Salatut elävät on höyhenenkevyttä hömppää nuorille, joten en siis todellakaan kuulunut tämän kirjan kohderyhmään. Kirja oli siis pelkkää mukavaa viihdettä, eikä mitään suuria tunteita ja ajatuksia herättävää syvällistä kirjallisuutta. Kun kirjaan suhtautui juuri noin, oli se mukava viihdepaketti, joka sopii luettavaksi silloin kun ei jaksa lukea mitään raskaampaa.

Koska olen tutustunut jonkin verran Monster Highn maailmaan juuri nukkejen ja webisodien muodossa, Salatut elävät oli hiukan ärsyttävää luettavaa, koska sen maailma poikkeaa niin suuresti juuri noiden kahden edellämainitun luomasta MH - maailmasta, vaikka periaatteessa hahmot ovat samoja kaikissa kolmessa. Kirjoissa kauhuleffoistakin kuuluisien hirviöiden teini-ikäiset tyttäret ja pojat elävät piilossa taviksilta, mutta webisodeissa monsterit eivät piilottele, vaan ovat vapaasti kauhistuttavan tyylikkäitä ja ihania.

Jos olet tutustunut Monster High nukkeihin tai edes kuullut niistä, Salatut elävät kannattaa lukaista viihdemielessä. Jos monsterit ovat aivan uutta sinulle, kannattaa ehkä ensimmäisenä lukea sarjan ensimmäinen osa, vaikka Salatut elävät toimiikin kohtuullisen hyvin myös itsenäisenä lukukokemuksena.

------
Alkuteos: The Ghoul Next Door (Monster High #2)
Buster Nordic 2012, 256 s 
kirjastosta
1 kommentti on "Lisi Harrison: Monster High 2 - Salatut elävät"
  1. Tästä oli metka lukea, koska oma ensi syksynä kouluun menevä tyttäreni on ihastunut Monster High-hahmoihin. Mielestäni 6-vuotias on hieman pieni leikkimään noilla nukeilla (mutta alakouluikäiset kai ovat koko lailla myytyjä), mutta sarjakuvalehden ostin jo... :)

    VastaaPoista