Charlaine Harris: Pedon veri

Sookie Stackhouse - sarjan uusin suomennos päätyi luettavakseni yllättävän myöhään ilmestymisen jälkeen, koska muuton ja opiskeluiden alkamisen takia jouduin kirjaston varausjonon hännille ja kirjaa piti odottaa pitkään ennen kuin minua nopeammat varaajat olivat sen lukeneet. Mutta kuten kuluneessa sananlaskussa sanotaan, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Vampyyrien arkusta tulemisen rohkaisemina myös ihmissudet ja muut muodonmuuttajat päättävät vihdoinkin kertoa olemassaolostaan maailmalle. Sookie Stackhouse, joka on tiennyt muistakin yliluonnollisista olennoista kuin vampyyreistä jo pitkään, helpottuu kun ilmoitus otetaan yllättävänkin hyvin vastaan. Merlotte'sin takapihalta löytyvä ristiinnaulattu muodonmuuttajan ruumis ja uhkaava sota keijujen välillä varmistavat, että Sookien elämässä riittää myrskyjä, eikä telepaattinen tarjoilija tälläkään kertaa välty joutumasta vaikeuksiin.

Vaikka pidänkin Harrisin kirjoista aivan valtavasti ja sarja kuuluu suosikkeihini vampyyrikirjallisuudessa, oli pakko myöntää, että ainakaan tämä kirja ei kuulu sarjan parhaimmistoon. Useammassakin kohdassa Pedon veri oli tylsää luettavaa, sillä välillä keskityttiin hiukan liikaakin Sookien tavalliseen elämään ja pohdiskeluihin. Alussa ja lopussa kyllä tapahtuu vaikka mitä, mutta siinä välillä ehdin jo hiukan tylsistyä.

Harris kirjoittaa todella sujuvasti, minkä vuoksi Sookie - sarjan kirjat ovat helppo- ja nopealukuisia. Kirjojen maailma monenlaisine yliluonnollisine olentoineen on ainakin minun mielestäni erittäin kiehtova, enkä voi olla mainitsematta, että Sookie on suosikkejani pitkälti vahvuutensa ja itsenäisyytensä takia. Pedon veri oli tylsistäkin hetkistä huolimatta viihdyttävää ja mukavaa luettavaa, kuten ovat olleet sarjan edellisetkin osat. 

Tämän kirjan nimi ehti vielä vaihtua ennen virallista julkaisemista, koska viime vuoden syksyn uutuusluettelossa kirjan nimi oli muistaakseni vielä Suden veri, josta pakostikin tuli itselleni mieleen Jenny Kangasvuon kirja. Pakko kiittää Gummerusta siitä, että Sookien seikkailuita julkaistaan suomeksi tasaiseen ja nopeaan tahtiin. Sarjan seuraava osa ilmestyy suomeksi jo maaliskuussa nimellä Samaa verta. Englanniksi sarjan 13. ja viimeinen osa Dead Ever After ilmestyy toukokuussa.

-------
Alkuteos: Dead and Gone
Gummerus 2012, 303 s.
Suom. Sari Kumpulainen
kirjastosta
2 kommenttia on "Charlaine Harris: Pedon veri"
 1. Tämän lukemisesta on sen verran aikaa, että en muista mielipidettäni juuri tästä kyseisestä kirjasta. Kaikki Sookie Stackhouse -kirjat ovat kyllä olleet mielestäni viihdyttäviä, ja erityisesti muistan, miten paljon pidin viime keväänä Deadlockedista. Se oli ihan pakko lukea heti ilmestymisen jälkeen, vaikka samalla piti paahtaa pääsykokeisiin. Odotan innolla tuota Dead Ever After -kirjaa, vaikka onkin harmi, että tämä sarja päättyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin sarja on todella viihdyttävä, mutta tämä ei ehkä ollut se kaikkein paras osa, vaan välillä tarinassa oli kyllä pientä väsähtämistä ja tylsyyttä.

   Minulla onkin vielä ihan kokonaan nuo uusimmat kirjat englanniksi lukematta, mutta ehkäpä saan sen asian korjattua mahdollisimman pian :)

   Poista