Sara Littow: Ma oon Lilian

Aina välillä sattuu kirjastoreissulta lähtemään mukaan pienempien kustantamoiden ja tuntemattomampien kirjailijoiden teoksia, joita lueskelen kyllä oikein mielelläni. Sara Littowin toinen kirja täyttää molemmat kategoriat, sillä en ole lukenut Littowin esikoisteosta tai edes kuullut kirjan kustantamosta. Mutta onneksi nyt nuokin on korjattu.

Lilian on nuori tallinnalainen nainen, joka luuli löytäneensä elämänsä rakkauden, mutta päätyikin rakkaansa seksiorjaksi ja prostituoiduksi. Kun Lilian on yhdessä toisen prostituoidun Marun kanssa jälleen yhtenä yönä etsimässä asiakkaita baarista, yö saa dramaattisen käänteen. Yön tapahtumat saavat Lilianin pohdiskelemaan elämäänsä sekä unelmiensa ja haaveidensa mahdottomuutta.

Ma oon Lilian ei ole kaikkein paras tai omaperäisin kuvaus prostituoidun elämästä. Kirjassa oli välillä paljon tarpeetonta toistoa, mikä alkoi ärsyttämään aika nopeasti. Esimerkiksi päähenkilö Lilianin vaatetusta ei ehkä olisi tarvinnut aivan niin paljon korostaa kun se kuitenkin oli mainittu muutamaa sivua aiemminkin. Kirjan dialogi olisi voinut olla sujuvampaakin, sillä välillä hahmot lausuivat asioita tavalla (esimerkiksi liian virallisesti), joka ei vain jotenkin tuntunut sopivan juuri siihen tilanteeseen.

Tarinan puutteista huolimatta luin kirjan nopeasti, sillä sivuja kirjassa oli vajaa 170, minkä lisäksi helppolukuisuutta lisäsi isokokoinen fontti. Ma oon Lilian oli ihan kelvollinen lukukokemus ja mielenkiinnolla käänsin aina sivua nähdäkseni miten tapahtumat päättyvät, mutta pakko myöntää, että tarina ei onnistunut pitämään otteessaan niin, että en olisi voinut laskea kirjaa käsistäni tai lukenut sen yhdellä kertaa.

------
Kustannusliike Anneli 2012, 164 s.
kirjastosta
2 kommenttia on "Sara Littow: Ma oon Lilian"
  1. Jotenkin tämä herätti mitä suuremmassa määrin mielenkiintoni, täytyypä katsoa oman kirjastoni sivuilta löytyisikö sieltä tätä kirjaa. :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista