Rick Riordan: The Mark of Athena

En millään jaksanut odottaa Rick Riordanin koukuttavan Olympoksen Sankarit - sarjan kolmannen osan suomennoksen ilmestymistä, vaan päätin hankkia kirjan englanninkielisenä joululahjana itselleni. The Mark of Athena jatkaa suoraan siitä mihin edellisessä osassa jäätiin. Koska kyseessä on jatkoa sarjalle, saattaa tämä kirjoitus sisältää joitakin juonipaljastuksia, vaikka ne tietenkin yritän pitää mahdollisimman vähäisenä.

Roomalaisten ja kreikkalaisten puolijumalien on vihdoinkin aika yhdistää voimansa ja matkata valtameren yli sulkemaan kuoleman ovat ennen kuin maaemo Gaia herää ja tuhoaa ihmiskunnan. Mutta jo ennen kuin Percy, Jason, Frank, Annabeth, Leo, Piper ja Hazel onnistuvat pääsemään matkaan heidän seikkailunsa mutkistuu ja nuorille puolijumalille selviää, että seikkailu tulee olemaan vaarallisempi kuin koskaan aikaisemmin. Edessä on entistä vaikeampi hirviöitä ja taisteluja, minkä lisäksi Athenen tyttärenä Annabethilla on omakin seikkailunsa koettavana.

The Mark of Athena on taattua Riordan laatua. Tarina on vauhdikas, koukuttava ja täynnä mielenkiintoisia poimintoja roomalaisista ja kreikkalaisista mytologioista. Kirjassa ei juuri ollut tylsiä hetkiä, vaan tapahtumia ja käänteitä riitti niin paljon, että niistä olisi varmasti saanut useammankin kirjan aikaiseksi. Mutta onneksi Riordan on osannut punoa tarinan niin, että tapahtumien runsaus ei saa kirjaa tuntumaan liian täyteen ahdetulta.

Seitsemän päähenkilöä aiheuttaa sen, että kirjassa aivan kaikki eivät pääse kovin näkyvästi esille, vaan muutamat seitsikosta joutuvat olemaan sivummalla. Melko varmasti nyt sivuun jääneet henkilöt saavat isomman osan sarjan seuraavissa osissa. Jokainen päähenkilö on omalla tavallaan kiinnostava, mutta eniten itse pidin ehkä Percy Jacksonista, koska merenjumalan pojan seikkailuita on ehtinyt jo yhden sarjan lukea ja hahmon tuntee kaikkein parhaiten.

The Mark of Athena kannattaa lukea jos pitää Olympoksen Sankarit - sarjasta, eikä englanniksi lukeminen haittaa. Koska kirja jatkaa niin suoraan tarinaa, ehdottomasti kannattaa lukea kaksi ensimmäistä osaa ennen kuin hyppää tämän osan kimppuun. The Mark of Athenan suomennoksen ilmestymisestä ei ole vielä tietoa, koska ainakaan sarjaa suomeksi kustantavan Otavan kevään uutuusluettelosta ei vielä merkintää suomennoksne ilmestymisestä ollut. Seikkailusta päästään suomeksi nauttimaan siis ehkä aikaisintaan kesällä. Englanniksi sarjan neljäs kirja nimeltään The House of Hades ilmestyy 2. elokuuta.

------ 
Puffin Books 2012, 572 s. 
oma ostos
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti