Aleksi Delikouras: Nörtti 2 - Next level

Ensimmäinen Nörtti - kirja tuli luettua ennen juhannusta ja kakkososa lähti mukaani kirjastosta jo ennen kuin olin lukenut viimeisenkin sivun ensimmäisestä. Tämän kakkososan luin jo jokin aika sitten, mutta kesällä luetuista kirjoista bloggaaminen tuntuu venyvän tavallista pidemmälle. Tykkäsin todella paljon ensimmäisestä kirjasta, joten odotukset tämän toisen osan suhteen olivat varsin korkealla.

DragonSlayer666 pakotetaan mukaan leirikoulumatkalle Kreikkaan, jonne tietysti lähtee valvojaksi myös äidin kreikkalainen poikaystävä Jorgos. Kreikka ei kohtele Dragoa hyvin kun nettikahvilatkin ovat kiinni ja noloja tilanteita riittää myös vieraassa maassa. Jorgoksen päähänpiston myötä Drago pääsee tutustumaan paikallisiin nuoriin ja saa rutkasti itsevarmuutta, jonka avulla voitaisiin ehkä saada Fetasalaatti pois Jakelta.

Jos ensimmäinen kirja nörttipojan seikkailuita oli mielestäni loistava, oli tämä toinen osa melkein loistava. Kirjan kieli on edelleen lennokasta ja hauskaa puhekieltä, mutta jotenkin tarina ei onnistunut imaisemaan minua mukaan aivan niin hyvin kuin ensimmäinen kirja. Siitä huolimatta sivut kääntyivät kuin itsestään ja kasvoilla oli oikeastaan kestohymy koko kirjan lukemisen ajan. Erityisesti minut sai myhäilemään naurusta Jorgoksen loistava kommentti siitä, miksi lentokoneessa kannattaa istua omalla paikallaan.

Nörtti 2 - Next level on hyvä nuortenkirja, joskin pidin ensimmäisestä kirjasta hieman enemmän. Kirjan sivuhenkilöt ovat pitkälti samoja kuin edellisessäkin, mutta etenkin uusi tuttavuus MegaMan oli todella sympaattinen ja kiinnostava hahmo. Aion varmasti lukea lisääkin DragonSlayerin seikkailuita mikäli niitä on tulossa, koska näin hyviä ja hauskoja nuortenkirjoja ei ole ainakaan liikaa.

------
Otava 2013, 173 s.
kirjastosta
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti