Nina Hurma: Hatuntekijän kuolema

Olen joutunut jonkin aikaa pitämään pakkolomaa lukemisesta ja bloggaamisesta, koska muutin syyskuun lopussa uuteen asuntoon ja muuton valmistelussa meni oma aikansa. Jo sitä ennen minua kuitenkin vaivasi jonkinlainen hetkellinen kyllästyminen lukemiseen, enkä saanut oikein mitään luettuakaan, vaikka kiinnostavia kirjoja olisikin ollut odottamassa. Poikkeuksen teki tämä Nina Hurman Hatuntekijän kuolema, joka on itsenäinen jatko-osa viime vuonna lukemalleni ja tykkäämälleni Yönpunaiselle höyhenelle.

Rougen työkaveri Sirkka putoaa kuolemaan aivan Tulliin siirtyneen Korpelan silmien edessä. Samaan aikaan Sörkan vankilasta on vapautunut Rougen ja tämän veljen Toivon vanha tuttu Unto Frisk, jolla on useampikin velka perittävänään. Frisk ja Sirkan kuolema johdattavat jälleen Rougen ja Korpelan tiet kohtaamaan Helsingin kesässä.

Hatuntekijän kuolema on siis itsenäistä jatkoa Hurman esikoisteokselle, mutta kirja toimii varmasti paljon paremmin jos sarjan ensimmäinenkin osa on luettuna. Joitain asioita ei tässä jatko-osassa juurikaan selitetä ja itse olisin ainakin ollut hieman hukassa, jos en olisi tätä ennen Yönpunaista höyhentä lukenut.

Hurma kirjoittaa niin elävästi 20-luvun Helsingistä, että koko kirjan ajan oli erittäin helppoa kuvitella nuo maisemat ja tunnelmat mielessään. Tässä toisessakin osassa Hurma on siis onnistunut loistavasti luomaan tunnelmallisen ja tarkan ajankuvan. 

Rougen ja Korpelan kohtaamisissa oli samanlaista sähköä kuin aiemminkin ja mukana oli myös sensuellia, hyvin kirjoitettua erotiikkaa. Teitittelemiseen tottumattomana itseäni hieman häiritsi Rougen ja Korpelan toistensa teitittely, mutta onneksi Hatuntekijän kuolema oli muuten niin vetävä dekkari, että tuollainen ei lukukokemusta mitenkään ratkaisevasti huonontanut.

Lokakuu vaikuttaa ihanalta lukukuukaudelta. Muutama kauan odottamani uutuus ilmestyy tässä kuussa ja lisäksi päätin ottaa osaa Le Masque Rouqen Lokakuun lukuhaasteeseen, jossa luetaan Halloweeniin liittyviä kirjoja (tästä myöhemmin ehkä vielä lisää). Nyt kun muutto on saatu hoidettua pois alta ja syyslomaankaan ei ole enää pitkä aika, pääsen jälleen viettämään rutkasti aikaa hyvien kirjojen parissa. 

-----
Gummerus 2014, 346 s.
kirjastosta
6 kommenttia on "Nina Hurma: Hatuntekijän kuolema"
  1. 20-luvulla teititeltiin, joten se sopii hyvin kirjan henkeen. Tämä oli hyvä dekkari ja Rougen ja Korpelan suhde sai pikkaisen lisämaustetta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että teitittely kuuluu kyllä tuon ajan henkeen. Silti sitä kuitenkin oli hieman jähmeää ainakin minun lukea.

      Poista
  2. Minä odotan tätä kovasti, vaikka täytyy myöntää etten Hurman ensimmäiseen kirjaan niin syttynytkään. Tai oikeastaan en silloin heti luettuani syttynyt, mutta näin jälkikäteen mietittynä se oli kelpodekkari. :) Tämä odottaa hyllyssä, joten tulee lukuun pian! :)

    VastaaPoista
  3. Romaanin tapahtumien ajankohta, tuo 20-luku, kiinnostaa kovasti. Täytyy tarttua kirjaan kunhan se jossain vastaan osuu.

    VastaaPoista
  4. En oikein päässyt sisään tähän, mutta hain kirjastosta aiemman osan ja nyt toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä toimii ehdottomasti paremmin jos ensimmäinen osa on luettuna, vaikka pitäisikin olla itsenäistä jatkoa. Jotkin asiat vain eivät avaudu kunnolla jos hahmot eivät ole jo entuudestaan tuttuja :/

      Poista