The Blood of Olympus suomeksi jo maaliskuussa!

Selailin Otavan kevään uutuusluetteloa vähän puolihuolimattomasti ajatuksella, että jossain vaiheessa syvennyn siihen tarkemmin ja katson mitä onkaan keväällä odotettavissa. Sitten silmiini osuikin jotain, minkä takia meinasin pudota innostuksesta penkiltäni. Oli pakko tehdä jotain poikkeuksellista blogilleni ja kirjoittaa pieni uutispostaus.

Otava julkaisee Rick Riordanin The Blood of Olympuksen (mietteitäni kirjasta) suomeksi jo maaliskuussa nimellä Olympoksen veri! 

Aivan mahtava juttu, sillä itse odotin sarjan päätösosan suomennoksen ilmestyvän ehkä vasta kesällä niin kuin edellisetkin osat ovat ilmestyneet. Nyt nekin sarjan fanit, jotka eivät halua tai pysty kirjaa englanniksi lukemaan, pääsevät sarjan lopetuksen kimppuun jo alkuvuodesta kesän sijaan.

Toivottavasti nopeampi julkaisutahti ei näy suomennoksen laadussa.

Otavan uutuusluettelosta pisti silmään myös Anna Toddin fanfictionista kirjaksi muuttunut After, jonka suomeksi julkaisua kovasti ihmettelen. En ole itse kirjaa lukenut, eikä se oikein kiinnostakaan kun on lukenut Goodreadsista roppakaupalla teilaavia arvosteluita (on siellä ylistäviäkin). Toisaalta tekisi melkeinpä mieli lukea kirja ihan vain, että näkisi onko se oikeasti niin huono. Idealtaan kirja kuulostaa tosin aika kamalalta roskalta.  

Kevään uutuuksiin palaan vielä myöhemmin kun olen ehtinyt tutustua myös muiden kustantamoiden kevään kirjoihin.


2 kommenttia on "The Blood of Olympus suomeksi jo maaliskuussa!"
 1. Minustakin tuo on mainio uutinen! Suunnitelmissa on kyllä lukeaista The Blood of Olympus jo enkuksi, mutta kivaa, ettei suomennosta odottavien tarvitse vuotta kitua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä erittäin positiivinen yllätys ja sarjan faneille iso juttu. Minullekin, vaikka olen kirjan jo ehtinyt lukea.

   Hatunnosto Otavalle tästä päätöksestä :)

   Poista