AnnaLisa Grant: The Lake

Viime vuoden viimeisistä luetuista AnnaLisa Grantin The Lake löytyi puolivahingossa tabletiltani, enkä yhtään muistanut, että tällainenkin kaikkien lukemista odottavien e-kirjojen joukossa oli tai miksi edes olin sen alunperin ladannut. Ehkä siksi, että kyseessä on ilmainen kirja Amazonilta, mutta varmaan lataamiseen oli jokin muukin syy. Kirja oli sitten luettava ihan vain sen takia, että saisin selville mikä tässä alunperin houkutti.

17-vuotias Layla Weston muutti isovanhempiensa luokse vanhempiensa kuoltua auto-onnettomuudessa. Kun Layla menettää isovanhempansakin, hän joutuu muuttamaan etäisen setänsä ja tämän vaimon luo Pohjois-Carolinaan, kauas entisestä kodistaan Floridassa. Nyt Laylalla on vihdoinkin mahdollisuus olla oma itsensä, jouduttuaan viimeiset viisi vuotta keskittymään lähinnä vanhan isoisänsä auttamiseen. Uuteen elämään kuuluu myös komea ja vastustamaton Will Meyer.

Voi että tämän lukeminen oli vaikeaa. The Lake oli alusta loppuun niin pitkäveteistä ja puuduttavaa luettavaa, että lopulta kirjan lukemiseen meni pari viikkoa. Oikeastaan ainoa syy, miksi en jättänyt tätä kesken oli toive siitä, että jossain vaiheessa kirja muuttuisi edes hieman paremmaksi ja jossain vaiheessa olisi joku kiva käänne, eikä koko kirja olisi vain samaa Laylan ärsyttävää valitusta tunteistaan ja elämästään höystettynä kliseisellä teinirakkaudella ja sen ongelmilla. Olisi tehnyt mieli vain hyppiä osioita yli ja kurkistella eteenpäin tapahtuisiko siellä jotain kiinnostavampaa.

Kirjan hahmoista kukaan ei ollut niin kiinnostava, että olisin jaksanut välittää yhdestäkään. Layla oli, kuten sanottua, suurimman osan ajasta ärsyttävä ja Will liian täydellinen, johon ei voi muuta kuin päätä pahkaa rakastua. Siitäkin huolimatta, että tyyppi oikeasti on välillä pelottavan omistushaluinen. Ilmeisesti jonkinlaiseksi pahikseksi tarkoitettu Willin isä oli enemmänkin naurettava kuin mitenkään pelottava.

Grant kirjoittaa sujuvasti ja suurimmat ongelmat tässä kirjassa olivat muualla kuin kirjoitustyylissä. The Lakessa oli minun makuuni aivan liikaa teinirakkausdraamaa, jota jauhetaan uudestaan ja uudestaan joka käänteessä. Ehkä paremmilla päähenkilöillä tuota olisi sietänyt paljon paremmin.

The Lake on trilogian avausosa. Vaikka lopussa olikin ihan vähän kiinnostava cliffhangeri, en luultavasti tule lukemaan trilogian seuraavia osia, Troubled Waters ja Safe Harbor. Tämän trilogian kirjoilla on kyllä erittäin kauniit kannet, joten siitä plussaa tällekin kirjalle.

------
Truman House 2014, 304 s.
ilmainen e-kirja
2 kommenttia on "AnnaLisa Grant: The Lake"
 1. Voi harmi että tämä ei ollutkaan mikään kummoinen! Olin joskus miettinyt, että voisi olla ihan kiinnostava teos, muttah... No jaa, näitä tulee joskus vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Goodreadsissä tästä näyttää olevan aika moni tykännyt, mutta itse en kyllä vain pitänyt tästä. :(

   Oon huomannut, että näiden Amazonin ilmaisten kanssa on kyllä aina vähän arpapeliä sattuuko kohdalle huipputeos vai tällainen vähän huonompi tekele. Tosin samaa voi sanoa ihan kaikista kirjoista! :)

   Poista