Colleen Hoover & Tarryn Fisher: Never Never

Amazonilta on liian helppo tehdä parin dollarin e-kirjalöytöjä, jotka saattavat olla pelkkää roskaa tai täyttä timanttia. Colleen Hooverin ja Tarryn Fisherin yhdessä kynäilemä Never Never kuului onneksi jälkimmäiseen.

Charlie ja Silas ovat seurustelleet neljä vuotta ja tunteneet toisensa siitä asti kun oppivat kävelemään. Yllättäen kesken koulupäivän tapahtuu jotain; he menettävät muistinsa ja kaikki muistot itsestään ja elämästään. Äkkiä he ovat täysin tuntemattomia toisilleen. Silas on valmis tekemään kaikkensa muistaakseen, Charlie unohtaakseen.

Erittäin houkuttelevasti kirjoitettu esittelypätkä oli onnistunut nostamaan odotukseni tätä kirjaan kohtaan jonnekin taivaisiin, mutta silti yllätyin miten hyvä Never Never olikaan. Kirja oli ehdottomasti kunnon page-turner; kirja, jota on pakko vain ahmia sivu sivulta eteenpäin.

Olen hieman ymmälläni miten kirja, joka herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa niihin vastauksia voi olla näin koukuttavaa ja mukanaan vievää luettavaa. Useammin kuin kerran pohdiskelin, että mitä ihmettä onkaan tapahtunut ja yritin arvuutella mitä tulee tapahtumaan osumatta kertaakaan oikeaan.

Mysteeri Charlien ja Silaksen ympärillä avautuu pikku hiljaa muisto kerrallaan ja kun ehtii jo tuntua siltä, että kohta kaikki on jo selkeämpää, Hoover ja Fisher heittävät sekaan vielä uusia arvoituksia. Never Never yllättää kerta toisensa jälkeen ja viimeistään lopussa on niin odottamaton jättiyllätys, että oksat pois. Lopun täyskäännös saa näkemään kaiken kerrotun aivan uudella tavalla.

Pidin valtavasti sekä Charliesta että Silaksesta. Hahmoihin ehti lyhyen kirjan aikana kehittyä aivan erityinen kiintymys, sillä asiat paljastuivat lukijalle samaan aikaan kuin hahmotkin ne saivat tietää. Kiinnostavaa oli miten vuoroluvuin äänessä olevat päähenkilöt suhtautuvat itseensä muistinmenetyksen jälkeen aivan eri tavoilla.

Kirjaa aloittaessani luulin, että tämä olisi itsenäinen teos, mutta viimeistään lopussa selvisi, että Never Never on sarjan aloitus. Onneksi Never Never: Part Two ilmestyy jo toukokuun 17. päivä eli muutamaa kuukautta pidempään ei tarvitse odotella. Jatkon kimppuun aion hyökätä heti kun se ilmestyy.

Never Never kuittaa lukuhaasteesta kohdan 27. A book you can finish in a day.

------
2015, 159 s.
oma ostos 
5 kommenttia on "Colleen Hoover & Tarryn Fisher: Never Never"
 1. Olen tätä hipelöinyt amazonissa useampaan otteeseen, mutta enpä ole ostanut. Taisin löytää nyt viikonlopun luettavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ostaa ja lukea, ehdottomasti. Eihän tämä kustannakaan kuin sen pari dollaria ;)

   Toivottavasti tykkäät jos päädyt lukemaan! :)

   Poista
 2. Englanniksi tuntuu olevan paljon mielenkiintoisia kirjoja, jotka tuskin koskaan ilmestyvät suomeksi. Harmi, sillä itselleni englanniksi lukeminen on vain aivan liian hidasta toimintaa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Englanniksi julkaistaan kyllä todella paljon hyviä ja mielenkiintoisia kirjoja. Harmi, että kustantamot päätyvät suomentamaan nykyisin vain murto-osan kaikista kiinnostavista, jos sitäkään. Esimerkiksi nykyisin suomennetaan nuortenkirjoista ilmeisesti kaikkia, joita voi jotenkin verrata Nälkäpeliin ja dystopioita noin yleensä, vaikka löytyisi varmasti muitakin, realistisempia kirjoja, jotka ansaitsisivat päästä luettavaksi myös suomeksi.

   Poista
 3. Aika samoilla linjoilla tämän sinun arvion kanssa. Tosi kivasti pala palalta paljastui uutta ja aina heräsi lisää kysymyksiä. Amazonilta tosiaan löytää aina mielettömästi tosi edullisia kirjoja ja onneksi itsekin tähän törmäsin. Tykkäsin.

  VastaaPoista