Robert Kirkman & Jay Bonansinga: The Walking Dead - Kuvernöörin nousu

The Walking Dead on ehkä paras tv-sarja ikinä ja oikeastaan ainoa, mitä jaksan aktiivisesti seurata. Sarjakuvanakin TWD on aivan yhtä loistava ja hyllyssäni majaileekin setti tähän asti ilmestyneitä suomennettuja kokoelmia. Koko sarjan luojan Robert Kirkmanin yhdessä Jay Bonansingan kanssa kynäilemä Kuvernöörin nousu oli siis tällaiselle zombeista innostuneelle melkeinpä pakkoluettavaa.

Philip Blake, hänen tyttärensä Penny, veljensä Brian sekä kaverinsa Nick ja Bobby pakenevat kotiseuduiltaan päämääränään mikä tahansa paikka, missä epidemia ei vielä raivoa ja kadut eivät ole täyttyneet vaeltavista elävistä kuolleista. Atlantassa huhutaan olevan turvapaikka, mutta matka suurkaupunkiin on vaarallisempi kuin he uskoivatkaan. Philipin on oltava valmis tekemään mitä tahansa suojellakseen tytärtään ja veljeään.

Philip Blaken eli Kuvernöörin taustoja valottava tarina oli kiinnostavaa luettavaa. Olen miettinyt miten ihmisestä tulee niin hirvittävä kuin Kuvernööri varsinkin sarjakuvassa on. Onko syynä yksinkertaisesti mielen kierous vai muuttuneessa maailmassa koetut kauheat asiat. Kuvernöörin nousun luettuani kallistun enemmän jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Kuvernöörin nousu on väkivaltainen, karu ja raaka tarina, jossa halkotaan zombien kalloja, aivonpalaset ja suolenpätkät lentävät sekä muutenkin meno on välillä erittäin veristä. Herkemmälle lukijalle tämä saattaa olla vaikeampaa luettavaa, mutta tv-sarjaa katsonut tuskin hätkähtää hurmeisista hetkistä.

Vaikka välillä kerronta tuntui hieman käsikirjoitusmaiselta ja liiankin toteavalta, oli tarina paikoitellen oikein jännittävä ja lopussa niin täydellinen yllätyskäänne, että en ollenkaan osannut odottaa mitään sellaista. Kirjassa oli myös muutama oikein hieno kytkös sarjakuvaan, esimerkiksi Wiltshire Estatesin varoituskyltin alkuperä. Mukana olivat myös Chalmersin siskokset, jotka on poimittu kirjasta sarjan neljännelle tuotantokaudelle, tosin varsin paljon muokattuna.

Kuvernöörin nousu toimi tv-sarjaan ja sarjakuvaan rakastuneella oikein mainiosti ja saattaa toimia, vaikka The Walking Dead missään muodossa ei olisikaan tuttu. Tarina ja maailma kuitenkin avautuvat paljon paremmin jos on edes vähän tutustunut siihen missä TWD:ssä mennään. 

Kirjalle on jo ehtinyt ilmestyä suomeksi jatkoakin. The Walking Dead II - Tie Woodburyyn ilmestyi helmikuussa ja ehdottomasti tulee tuokin osa luettua jossain vaiheessa, toivottavasti melko piankin.

The Walking Dead - Kuvernöörin nousu kuittaa haasteesta kohdan 49. A book based on or turned into a TV show.

------
Alkuteos: The Walking Dead: Rise of the Governor
Like 2014, 361 s.
Suom. Marika Saastamoinen
oma ostos
2 kommenttia on "Robert Kirkman & Jay Bonansinga: The Walking Dead - Kuvernöörin nousu"
 1. Ai niin, tämäkin sarjissarja on minulle kesken! Minulla on kaksi ensimmäistä sarjakuvaa (joista olen vasta ensimmäisen lukenut), mutta homma tyssähti, kun haluaisin lukea koko rimpsun putkeen. Näistähän on tehty niitä paksumpia laitoksia, joissa on useita sarjakuvia samassa.

  Onko tämä Kuvernöörin nousu sarjakuva vai romaani? Sori, varmaan typerä kysymys, mutta olen ihan pihalla. :D Täytynee selvittää itsensä ajan tasalle näissä kirjoissa. Sarjaa seuraan telkkarista - paras sarja ever!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on romaani. Täydentää ihan kivasti TWD:n maailmaa :)

   Niissä suomeksi julkaistuissa kokoelmissa on juuri useampi numero koottuna yhteen eli yhdessä kirjssa pääsee lukemaan pidemmän pätkän putkeen. Englanniksikin löytyy paksumpia kokoelmia, tottakai.

   Poista