Stieg Larsson: Miehet, jotka vihaavat naisia

Olen kuullut monen kehuvan Stieg Larssonin Millennium - trilogiaa, mutta itselläni ei ole ollut juurikaan kiinnostusta tutustua kys. kirjoihin. Ei ennen kuin nyt. Päätin vihdoinkin lukea ainakin ensimmäisen osan trilogiaa ja tämän jälkeen on ehdottomasti luettava myös ne kaksi muuta kirjaa!

Kaikki varmaan tietävät ne kirjat, joiden lukemista ei pysty lopettamaan kesken, vaan on luettava ja luettava eteenpäin, että tietäisi mitä tapahtuu. Miehet, jotka vihaavat naisia aiheutti minulla juuri sellaisen reaktion. Kirja imaisi mukaansa ja ahmin sitä eteenpäin sellaista vauhtia, että harvaa kirjaa olen yhtä nopeasti lukenut loppuun.

Jo kirjan lähtöasetelmat olivat erittäin mielenkiintoiset ja siitä eteenpäinkin se oli erinomaista luettavaa. Juonenkäänteet eivät ainakaan minulle olleet ennalta arvattavia, koska en yhtään osannut aavistaa, mitä tulee tapahtumaan. Juuri sehän onkin parasta kirjoissa, että ei heti alusta arvaa, mitä lopussa tapahtuu. Ei tätä kirjaa turhaan ole suitsutettu, se on varmaa.

Vielä on kehuttava kirjan mainioita henkilöhahmoja. Etenkin Lisbeth Salander on ihanan erilainen ja vahva naishahmo, joka peittoaa kiinnostavuudessaan mennen tullen Mikael Blomkvistin, joka ei myöskään ole mikään tylsä ja persoonaton hahmo.

Koska tämä ensimmäinen osa oli niin loistava, on pakko saada mahdollisimman pian luettavaksi trilogian kaksi muuta osaa. Ja voisinpas harkita myös elokuvaversioiden (alkuperäisten ruotsalaisten, tottakai) katsomista, vaikka tuskin kaikkein paraskaan elokuva voi koskaan yltää samalle tasolle kuin kirja, johon elokuva perustuu.

------
Alkuteos: Män som hatar kvinnor
WSOY 2009, 541 s.
Suom. Marja Kyrö  
kirjastosta
2 kommenttia on "Stieg Larsson: Miehet, jotka vihaavat naisia"
  1. Minäkin pidin tästä kirjasta ja myös elokuvasta (alkuperäinen ruotsalainen siis). Joitakin ärsyttävyyksiä oli, mutta luen melko harvoin dekkareita tms. kirjallisuutta, että lähes jokainen sellainen on sitten vähintään piristävä lukukokemus!

    Onnittelut muuten, olet blogini sadas kirjautunut lukija :D Minäkin kirjauduin lukijaksesi ja linkitin! Blogillasi on aivan ihana nimi :)

    VastaaPoista
  2. Miulle suositteli äiti ekaa kirjaa, ja yheltä istumalta hotkasin sen ja oli pakko lukea myös 2 ja 3. Luin yötä päivää, mutta alle viikkoon sain kaikki luettua. On ihan mahtikirjoja!

    VastaaPoista