Alex Scarrow: Time Riders

Alex Scarrow ja 6-osainen Time Riders - sarja olivat itselleni täysin tuntemattomia ennen kuin huomasin ensimmäisen osan suomennoksen kirjaston hyllyssä. Vaikka sarjan idea aikamatkustuksineen ei ehkä kaikkein omaperäisin olekaan, ensimmäinen osa onnistui hurmaamaan minut siinä määrin, että varmasti jatkossakin tulen sarjan suomennokset lukemaan.

Kolme nuorta, Liam O'Connor, Maddy Carter ja Sal Vikram, olisivat kuolleet ellei salaperäinen mies olisi rekrytoinut heitä järjestöön, jonka tarkoituksena on säilyttää historia sellaisena kuin sen kuuluu olla ja tarvittaessa korjata rikki mennyt historia. Nuoret joutuvat heti uuden työnsä aloitettuaan tulikokeeseen, sillä joku on onnistunut matkustamaan menneisyyteen ja muuttamaan historiaa niin, että vaikutukset ovat liian suuria. Liamin, Maddyn ja Salin on löydettävä keino muuttaa kaikki jälleen ennalleen, mutta siitä tulee kaikkea muuta kuin helppoa.

Vauhdikas ja sujuvasti useammassa ajassa kulkeva Time Riders oli koukuttava lukukokemus. Reilut 400-sivua tuli luettua todella nopeasti, sillä tarina onnistui imaisemaan mukaansa ja pakotti lukemaan sivun toisensa jälkeen. Tarina liikkui eteenpäin varsin vauhdilla, eikä tylsiä kohtia ollut juuri ollenkaan, vaikka välillä vedettiinkin hieman henkeä kaiken toiminnan keskellä.

Kirjassa oli erittäin piristävää myös se, että ainakaan tähän ensimmäiseen osaan ei oltu tungettu mitään teiniromanssia, eikä tarina sellaista kaivannutkaan. Time Riders on puhtaasti toimintaa ja vauhtia, loistavaa ajanvietettä siis. Eri ajoista yhteen tempaistuista päähenkilöistä olisi voinut kertoa hieman enemmänkin, sillä jokainen kolmikosta oli kiinnostava, etenkin nörttityttö Maddy. Hahmot jäivät nyt hieman etäisiksi, mutta ehkä siihen tulee muutos sarjan seuraavissa osissa.

Oikeastaan ainoa asia, mikä lukiessa Time Ridersia jäi suuremmin häiritsemään olivat tekstiin ikävästi jääneet useammatkin kirjoitusvirheet. Löytyipä kirjan lisäsivuilta myös muutama lause ruotsiksikin. Tuollaiset lipsahdukset toivoisi korjattavan ennen kirjan julkaisemista, mutta onneksi Time Riders oli hyvää luettavaa virheineenkin. Olen kai vain liian tarkkasilmäinen lukija kun huomaan niin helposti kirjoitusvirheet sun muut.

Ensimmäiselle osalle on tulossa jatkoa jo syksyllä kun sarjan toinen osa, Saalistajan aika, ilmestyy. Lisäksi kustantajan sivuilta löytyi kansikuva myös kolmanteen osaan, Tuomiopäivän koodi, mutta sen ilmestymisajankohdasta ei minulla ole tietoa.

------
Alkuteos: Time Riders
Buster Nordic 2013, 429 s. 
Suom. Tytti Träff
kirjastosta
2 kommenttia on "Alex Scarrow: Time Riders"
  1. Aiotaanko Timeriders- kirjasarjan suomentamista jatkaa? Vasta kolme kirjaa suomennettu moniosaisesta sarjasta. Suomennokselle löytyisi varmasti lukijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä aiotaanko sarjan suomentamista jatkaa. Kustantamon sivuiltakaan ei löytynyt tietoa muista kuin noista kolmesta suomennetusta osasta, mutta toivottavasti sarja saisi jatkoa suomeksikin edes jossain vaiheessa :)

      Poista