Charlaine Harris: Samaa verta

Charlaine Harrisin Sookie - sarjaa julkaistaan kiitettävän nopeaan tahtiin suomeksi, sillä tänä vuonna on tämän kirjan lisäksi tulossa vielä kaksi muutakin osaa suomennettuna. Samaa verta tuli luettavakseni tietysti melkein heti julkaisun jälkeen, koska sarja on onnistunut koukuttamaan minut varsin hyvin ja uusin osa on tietenkin saatava nopeasti luettavaksi.

Keijusota on jättänyt Sookie Stackhouseen syvemmät arvet kuin hän olisi voinut kuvitella. Kidutuksesta selvinneen Sookien toipumisen ainoa valopilkku on suhde Ericiin, vaikka vampyyreiden valtakuviot uhkaavatkin sotkea parin suhdetta. Lisäksi muodonmuuttajien julkitulolla on ollut odottamattomia poliittisia seurauksia. Sookie ei tälläkään kertaa saa levätä, sillä ihmisten maailmaan on jäänyt vielä muutama keiju, joista kaikki eivät ole aivan vaarattomia.

Jos jo edellisessä osassa oli mielestäni tylsiä kohtia, niitä oli sitten varmaankin tuplasti enemmän tässä. Samaa verta oli harmittavan pitkäveteinen kirja, jonka tarinassa ei oikeastaan tapahtunut mitään sen jännittävämpää kuin Sookien arkitoimet. Tässä osassa oli jo selvästi väsymisen merkkejä ja kirja tuntui jonkinlaiselta pakolliselta, rauhallisemmalta väliosalta. Toivottavasti sarjan seuraavissa osissa tahti ei jatku yhtä tylsän rauhallisena, vaan Sookie pääsee jälleen mukaan vaarallisempaan toimintaan.

Samaa verta oli tuttuun Harrisin tapaan helppo- ja nopealukuista viihdettä, vaikka välillä tosiaan tarina oli vähän liiankin tylsistyttävä. Tykkään kuitenkin vieläkin oikein kovasti Sookie - kirjoista, koska onneksi sarjassa on parempiakin kirjoja, vaikka tämä hiukan onneton osa olikin.

Tänä vuonna pääsee tosiaan vielä lukemaan kahden kirjan verran sarjaa eteenpäin. Veren muisti (Dead Reckoning) ilmestyy heinäkuussa ja Veri kielellä (Deadlocked) marraskuussa. Ehkäpä sarjan päättävä osakin saadaan sitten suhteellisen nopeasti luettavaksi myös suomeksi.

-------
Alkuteos: Dead in the Family
Gummerus 2013, 350 s.
Suom. Sari Kumpulainen
kirjastosta
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti